Fabuleus effect met hoekbank

Er zijn maar weinig huiskamers waar een hoekbank echt niet past, zoals kleine stadsappartementen met hun typerende jaren-30 pijpenla afmetingen. Voor de rest van het land geldt; schaf een hoekbank aan als je een riante living wilt creëren. Je zult zien: op een gegeven moment stem je de rest van het interieur af op basis van je hoekbank. Maar waarom zouden we dat willen?

lb-hoekbank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoekbank? Een regelrechte aanwinst

  • In tegenstelling tot wat het lijkt zorgt een hoekbank voor een zee van ruimte. De ruimte beleving zit ‘m in het feit dat de hoekbank ruim van opzet is, uitnodigend werkt om op te loungen en riant plaats biedt aan minimaal 3 personen, maar vaak ook meer.
  • Door de knik (‘de hoek’) kun je gemakkelijk rondom zitten, zodat gesprekspartners elkaar gemakkelijk kunnen aankijken, zonder enig ongemak te ervaren van het “dicht op elkaar zitten”. Daar is nu eenmaal bij een hoekbank geen sprake van.
  • Veelal bestaan hoekbanken uit losse delen. Ideaal om de stelling te veranderen naar wens. Heb je na verloop van tijd genoeg van de huidige opstelling; dan wijzig je deze toch gewoon weer.
  • Kinderen? Zij zijn vaak gék op hoekbanken! Menig “apenkooi” wordt gehouden op de hoekbank (en dan vooral die met de losse delen); althans, als het bij andere huishoudens er net zo aan toe gaat als bij ons het geval is(!)

Een hoekbank is een aanwinst waar je de komende jaren veel plezier van zult beleven.

Beoordeel van te voren welke stoffering handig is voor jouw huishouden:

  1. Hebben jullie kinderen, of een kinderwens? Laat in dat geval de keuze bij voorkeur vallen op glad lederen hoekbanken. Want kinderen morsen, spelen, geven over (ja, helaas ook dat). Dan is een bank waarover je alleen een doekje hoeft te halen wel zo praktisch.
  2. Bovenstaand geldt eveneens voor het bezit van huisdieren. En wie heeft er zin in een bank vól haar; bepaalde synthetische stoffen oefenen een grote aantrekkingskracht uit op losse haren (en stof..). Een no-go dus.
  3. Geen kinderen en/of huisdieren? Dan is de keuze eindeloos en bepaal je puur aan de hand van je voorkeur de keuze voor bekleding.