Maakt u al gebruik van een LED beamer?

Naast de LCD of DLP beamer is er sinds kort een nieuw soort beamer op de markt, namelijk een LED beamer. Zoals de naam al zegt bestaan de lichtbron van deze beamer uit een aantal felle LED’s. Dit heeft als groot voordeel dat een LED beamer veel branduren heeft.

Twee verschillende soorten LED beamers

Er is keuze uit twee verschillende soorten led beamers. De eerst soort wordt ook wel de pocket beamer genoemd. Dit komt omdat deze beamer zo klein is dat hij bij wijze van spreken in uw jaszak zou passen. Deze beamer heeft een lagere lichtopbrengst dan de andere soort die te verkrijgen is. Deze tweede soort beamer maakt gebruik van een combinatie van led en laser. Het rode en blauwe licht wordt uitgestraald door de LED en het groene licht door de laser.

De voordelen van een LED Beamer

Zoals al eerder genoemd is het grote voordeel van een LED beamer dat deze veel meer branduren heeft dan een LCD of DLP beamer, gemiddeld zo’n 20.000 uur. Verder warmt deze soort beamer erg snel op maar koelt ook weer snel af. Dit maakt het veel makkelijker in gebruik omdat deze na gebruik weer snel vervoerd kan worden. Verder zijn led beamers energievriendelijk en hebben ze een langere levensduur.