Jaloezieën bestellen

Een jaloezie is een soort lamel voor een raam, waarmee u precies kunt bepalen hoeveel zonlicht de ruimte binnenvalt. Het wordt daarom ook wel binnenzonwering genoemd. Andere benamingen hiervoor zijn lamellen of luxaflex. Het mooie aan jaloezieën is dat u zelf de hoeveelheid doorkijk in de hand heeft, zodat uw privacy in uw eigen beheer ligt. Ook beschermen ze het meubilair tegen de straling van de zon, zodat ze langer meegaan. Het is belangrijk om jaloezieën op maat te kopen, zodat het precies over de oppervlakte van uw raam past.

Soorten jaloezieën

Er zijn allerlei verschillende soorten jaloezieën waaruit u kunt kiezen. Als u een sfeervol en warm huis heeft, kunt u bijvoorbeeld voor houten lamellen kiezen. Het is natuurlijk niet passend om kunststof jaloezieën te hebben als de rest van de inrichting van hout gemaakt is! Maar als u daarentegen een chique huis heeft, kunt u wellicht het beste voor de aluminum jaloezieën gaan. Deze passen erg goed bij staalkleurig meubilair, en sluiten perfect aan op een moderne inrichting. Aluminum luxaflex is vaak iets goedkoper dan de houten versie.

Jaloezieën op maat maken

Het eigenhandig op maat maken van jaloezieën is een hels karwei, en kan vooral voor de onervaren klusser erg veel tijd kosten. U moet ze jaloezieën inkorten met een decoupeerzaag, en dit is niet voor iedereen weggelegd. Het is in zo’n geval verstandiger om direct jaloezieën op maat te bestellen. Zo weet u zeker dat het professioneel aangepakt wordt, en dat er geen beschadigde randjes of slechte afwerking aan te pas komt. En het is bovendien zo gepiept! Als u al weet wat voor soort jaloezieën u wilt, hoeft u alleen het raam op te meten en een kleur uit te kiezen.