Het belang van daglicht in je woning

De behoefte aan daglicht is iets natuurlijks dat de gezondheid van de mens nodig heeft. Lees verder en ontdek waarom daglicht zo belangrijk is voor de gezondheid.

Daglicht is gezond

Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat genoeg daglicht in de woning essentieel is voor de gezondheid. Veel mensen hebben in de herfst- en winterperiode last van een winterdepressie. Dit komt door  een tekort aan gezond daglicht. Een tekort aan daglicht zorgt namelijk voor vermoeidheid. Hierdoor ontstaat een lagere concentratie op de werkvloer en daardoor verminderen prestaties.

Daglicht in je woning

Er zijn een aantal opties om je woning meer licht te bezorgen. Kies voor lichte, reflecterende bestrating rondom de ramen. Hierdoor weerkaatst er meer licht naar binnen. Door de kozijnen en overig houtwerk wit te schilderen, komt er ook meer licht binnen. Het meeste licht wordt door de vloer en de wand weerkaatst. Kies voor een lichte, reflecterende vloer en wand. En als laatste kun je nog een extra raam laten plaatsen.

Ramen en deuren

Ramen en deuren laten meer licht binnen, dus hoe meer hoe beter. Deuren en ramen zijn echter inbraakgevoelig. Met inbraakbeveiliging ben je inbrekers te slim af. Denk hierbij aan camerabewaking, hang & sluitwerk, deurbeveiliging en een bewegingsmelder. Dit in combinatie met een alarm verhoogt je gevoel van veiligheid nog meer.

 

Daglicht is goed voor de portefeuille

Doordat er meer licht je woning binnenkomt, hoef je geen verlichting te gebruiken. Dit is goed voor het milieu en voor je portemonnee. Ook hoef je de verwarming minder te gebruiken, zonlicht neemt namelijk ook warmte met zich mee.