Victorinox Grand Maitre Rosewood

Victorinox Grand Maitre Rosewood
Al vanaf mijn tienerjaren is koken mijn passie. Daarom ben ik blij dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Met veel plezier sta ik in de keuken om voor mijn gasten iets lekkers op tafel te zetten. Keuken gerelateerde producten, met name messen, vind ik erg interessant. Goede messen zijn een must in elke keuken, zo wordt het bereiden van een maaltijd leuker, makkelijker en daardoor vaak (nog) beter. In de loop der jaren dat ik kook heb ik veel verschillende messen uitgeprobeerd maar sinds ik het Zwitserse merk Victorinox heb ontdekt wil ik niets anders meer.

De messen van Victorinox zorgen voor veel plezier en gemak in de keuken. Als je de messen voor het eerst gebruikt is het verstandig om pleisters bij de hand te hebben. De messen zijn namelijk voorzien van een vlijmscherp lemmet. Het lemmet is zo scherp dat je geen druk hoeft te zetten op het mes om bijvoorbeeld stukken vlees of brood te snijden. Als fanatieke koker heb ik mijn eigen messen collectie voor zowel op werk als voor thuis. Toen de Victorinox Grand Maitre Rosewood serie uitkwam wilde ik gelijk over één van deze prachtexemplaren beschikken. Sinds deze aankoop is de Victorinox Grand Maitre Rosewood mijn favoriete lijn keukenmessen.

Divers aanbod Victorinox Grand Maitre Rosewood keukenmessen
De messen uit deze bijzondere serie hebben een combinatie van scherpte, functionaliteit en design. Dit zijn dan ook de essentiële punten waar keukenmessen aan moeten voldoen. Uit ervaring kan ik dan ook zeggen dat de messen inderdaad voldoen aan deze eisen. De messen uit deze serie hebben een perfecte balans en zijn gesmeed uit één stuk roestvrij staal. Het staal loopt door tot in het handvat. Het prachtige handvat is gemaakt van rozenhout en door de kromming van het handvat ligt het mes comfortabel in de hand. De messen zijn met de hand gemaakt en gecontroleerd. Binnen deze serie vind je de volgende keukenbenodigdheden: fileermes, broodmes, steakmes, santokumes, koksmes en vleesvork. Deze messen maken het bereiden van diverse maaltijden erg gemakkelijk. De messen beschikken over een hoge kwaliteit, Victorinox biedt daarom een levenslange garantie op materiaal- en fabricagefouten. Ik koos voor de Victorinox Grand Maitre Rosewood serie omdat ik opslag verliefd was geworden op het rozenhouten handvat. De messen liggen heerlijk in de hand en na mijn eerste aankoop, het steakmes, heb ik gelijk de andere messen uit de Grand Maitre Rosewood serie besteld op Messenshop.nl. Ideaal! Ik had de messen voor 17:00 uur besteld en de volgende dag had ik ze al in huis. Zodra mijn nieuwe keukenmessen binnen waren ben ik begonnen met bereiden van een heerlijk diner met behulp van mijn nieuwe messen.

Mijn favoriete messen binnen deze prachtige serie zijn toch wel het broodmes en het santokumes. Het broodmes is geschikt voor zowel warm als koud brood. Het broodmes beschikt over een lemmet met de ideale lengte van 23 cm. Met dit mes snij ik ook zacht fruit en groente. Het santokumes vind ik fantastisch, dit mes is een Japanse variant van het koksmes. Vergeleken met een koksmes loopt de snede een stuk rechter bij de santokumes. Wat dit mes tot één van mijn favoriete maakt is dat het lemmet is voorzien van kuiltjes. De kuiltjes in het lemmet zorgen ervoor dat vlees en vis niet aan het lemmet blijven plakken. Met dit mes snij ik met veel gemak en plezier vlees, vis, kruiden en groente. Of je nou wel of niet van koken houdt, de messen uit de Victorinox Grand Maitre Rosewood collectie zorgen ervoor dat je (nog meer) plezier beleeft in de keuken. Wellicht voel jij je door deze messen ook een écht keukenprins(es) in de keuken.