Drie tips om schade als gevolg van lekkages te voorkomen

Wanneer je eindelijk een woning hebt met een mooi interieur waar je helemaal tevreden mee bent dan wil je ten koste van alles voorkomen dat hier iets mee gebeurt. Je hebt immers handenvol geld uitgegeven om het interieur precies zo te krijgen als je wilt. Een gevaar dat binnenshuis altijd op de loer ligt is schade als gevolg van een lekkage. Een lekkage kan iedereen overkomen. Een gesprongen waterleiding of een verstopte afvoer is niet altijd te vermijden. Onherstelbare schade aan je woning en interieur is dit wel. De Lekdetectiecentrale heeft daarom drie tips opgesteld om schade als gevolg van lekkages te voorkomen.

De afvoer gebruiken zoals het hoort

Veruit de meeste lekkages waarvoor de lekdetectiecentrale voor wordt ingeschakeld zijn ontstaan door een verstopte afvoer. Doordat het water van de wc, gootsteen of wasmachine niet meer naar behoren afgevoerd kan worden ontstaat een overstroming en lekkage. Deze lekkages hadden echter in de meeste gevallen gewoon voorkomen kunnen worden wanneer de afvoer gewoon gebruikt zou worden zoals het hoort. Hiermee bedoelen we dat er geen dingen doorgespoeld worden die hier niet in thuishoren. Spoel bijvoorbeeld geen maandverband door de wc of giet geen frituurvet door de gootsteen om het ontstaan van deze lekkages te voorkomen.

Alert zijn op het ontstaan van lekkages

Welke voorzorgsmaatregelen je ook neemt, een lekkage kan je nog altijd overkomen. Het is dan ook belangrijk volgens de lekdetectiecentrale om altijd alert te zijn op het ontstaan van lekkages. Merk je lekkend water in je woning namelijk in een vroeg stadium op dan houd je de schade als gevolg hiervan beperkt. Dingen om op te letten zijn onder andere vochtplekken op muren en plafonds. Zie je een vochtige plek op de muur ga dan meteen op onderzoek uit wat hiervan de oorzaak is. Wees ook alert op een plotselinge stijging van het waterverbruik die zichtbaar is op de waterrekening.

Tijdig een expert in lekdetectie inschakelen

Kom je tot de ontdekking dat er sprake is van een lekkage in huis? Dan is het zaak om de schade zoveel mogelijk te beperken. Het beste kan je dit doen door meteen een expert op het gebied van lekdetectie in te schakelen. Met de hulp van deze specialist weet je dat de oorzaak van de lekkage snel gevonden wordt en in één keer opgelost zal worden. De juiste persoon voor deze taak is één van de specialisten van de lekdetectiecentrale.