Tips voor een effectieve bestrijding van de meest voorkomende ongediertesoorten

Heerlijk wonen, zonder ongedierte in huis, dat willen we allemaal uiteraard. Maar dit beeld verandert echter wanneer het beestje waarmee je je woning deelt één van de ongediertesoorten is die hieronder vermeld staan. Hier willen we ons huis het liefst niet mee delen natuurlijk. De volgende tips voor ongediertebestrijding komen daarom goed van pas.

Bestrijden van muizen in je woning

Zelfs als je je huis zo schoon mogelijk houdt kan het nog altijd voorkomen dat je een keer last van muizen in je woning krijgt. Het aangezicht van een enkele muis of muizenkeutels op de grond is het sein om direct in actie te komen. De ongediertebestrijding van muizen kan op verschillende manieren. Muizenvallen zijn een effectieven manier om van de knaagdieren af te komen. Is er echter sprake van een muizenplaag dan is het inzetten van gif een effectievere bestrijding (tot zolang toegestaan door de overheid, informeer bij uw gemeente), of elektrische muizenvallen.

Ongediertebestrijding van houtwormen

Een ongediertesoort die huiseigenaren het meeste vrezen is de houtworm. De larven van een kever kunnen namelijk schade veroorzaken aan alle soorten houten objecten. Dit kunnen ook de constructiebalken van je woning zijn. Is dit het geval? Dan schakel je het beste meteen een professionele ongediertebestrijding in. Het bestrijden van houtwormen is namelijk geen makkelijke taak. De ongediertebestrijder kan het hout inwrijven met middelen als Permethrin, of kiezen voor het inzetten van gas om de houtwormen te bestrijden.

Zo bestrijd je hardnekkige bedwantsen

Bedwantsen, of bed bugs zoals de beestjes ook wel genoemd worden, zijn één van de meest hardnekkige soorten ongedierte waarmee je in huis te maken kunt krijgen. Zitten de kleine bijtende insecten in je bed dan kom je hier nog maar moeilijk vanaf. Het beste kan het beddengoed meteen weggegooid worden. Daarnaast moeten ook kleding, meubels en tapijten op de aanwezigheid van bedwantsen gecontroleerd worden om de ongediertebestrijding te laten slagen.