Tips voor een effectieve bestrijding van de meest voorkomende ongediertesoorten

Huisje boompje beestje. Een bekend Nederlands gezegde en een ideaal beeld voor veel mensen hoe zij graag willen wonen. Een mooi huisje om in te wonen met je familie. Een boompje in de tuin waar je heerlijk kunt relaxen en tot rust kan komen op warme zomerdagen. Het beestje staat voor een huisdier die de gezelligheid in huis zal verhogen. Dit beeld verandert echter wanneer het beestje waarmee je je woning deelt één van de ongediertesoorten is die hieronder vermeld staan. Hier willen we ons huis het liefst niet mee delen natuurlijk. De volgende tips voor ongediertebestrijding komen daarom goed van pas.

Bestrijden van muizen in je woning

Zelfs als je je huis zo schoon mogelijk houdt kan het nog altijd voorkomen dat je een keer last van muizen in je woning krijgt. Het aangezicht van een enkele muis of muizenkeutels op de grond is het sein om direct in actie te komen. De ongediertebestrijding van muizen kan op verschillende manieren. Muizenvallen zijn een effectieven manier om van de knaagdieren af te komen. Is er echter sprake van een muizenplaag dan is het inzetten van gif een effectievere bestrijding.

Ongediertebestrijding van houtwormen

Een ongediertesoort die huiseigenaren het meeste vrezen is de houtworm. De larven van een kever kunnen namelijk schade veroorzaken aan alle soorten houten objecten. Dit kunnen ook de constructiebalken van je woning zijn. Is dit het geval? Dan schakel je het beste meteen een professionele ongediertebestrijding in. Het bestrijden van houtwormen is namelijk geen makkelijke taak. De ongediertebestrijder kan het hout inwrijven met middelen als Permethrin of kiezen voor het inzetten van gas om de houtwormen te bestrijden.

Zo bestrijd je hardnekkige bedwantsen

Bedwantsen, of bed bugs zoals de beestjes ook wel genoemd worden, zijn één van de meest hardnekkige soorten ongedierte waarmee je in huis te maken kan krijgen. Zitten de kleine bijtende insecten in je bed dan kom je hier nog maar moeilijk vanaf. Het beste kan het beddengoed meteen weggegooid worden. Daarnaast moeten ook kleding, meubels en tapijten op de aanwezigheid van bedwantsen gecontroleerd worden om de ongediertebestrijding te laten slagen.

Een mierenplaag effectief bestrijden

De mier is een ongedierte die zeker aangemerkt kan worden als één van de meest voorkomende soorten. Mieren komen nooit alleen maar vrijwel altijd in grote getalen voor. Om een mierenplaag effectief te bestrijden kan je het beste van gif gebruikmaken. Je kan bij de ongediertebestrijding bijvoorbeeld gif in lokdoosjes, spray of  poedervorm gebruiken om van de mieren af te komen. Bestudeer het gedrag van de mieren voor een effectieve bestrijding. De insecten zullen namelijk vaak dezelfde paden gebruiken.