Met de auto naar Frankrijk

De meeste mensen kiezen voor een vakantie met het vliegtuig. Naar Frankrijk reizen is leuker met de wagen.  Maar autorijden in Frankrijk is ook over de Autoroute comfortabel èn snel. Frankrijk kent een uitstekend netwerk van snelwegen die grotendeels als tolweg beschikbaar zijn. Afhankelijk van je vakantie kun je dus kiezen om je snel te verplaatsen van A naar B of om te genieten met een rustige rit door het Franse landschap.

Hierbij enkele tips om gemakkellijk in Frankrijk te geraken.

In Frankrijk ligt een uitgebreid netwerk met goed onderhouden tolwegen. Rijden over de Autoroute is in de meeste gevallen snel en comfortabel. De maximale snelheid is 130 km per uur. Als het regent mag je maximaal 110 km per uur. De bekendste Autoroute in Frankrijk is de Route du Soleil. De tol werkt eenvoudig. Als je een tolzone nadert zie je een groot bord langs de weg met het woord Péage. Dit staat meestal 2 kilometer voor de tolpoorten. Als je bij de tolpoorten komt stuur je de auto of motor naar een poort waar een groene pijl boven. Je hoeft dan nog niet te betalen. Rij met aangepaste snelheid naar de gekozen poort. Zorg dat je zo dicht mogelijk naast de automaat komt en je makkelijk uit het raam het ticket kunt pakken. De slagboom gaat dan vanzelf open en je kunt verder rijden.

Tanken in Frankrijk

Brandstof voor de auto of motor is in Frankrijk voordeliger dan in Vlaanderen of Nederland. Het is sterk afhankelijk van de plaats waar je gaat tanken. Net als in Nederland is de benzine langs de snelweg het duurst. Als je van de snelweg afgaat kun je vaak 20 tot 30 cent goedkoper tanken. Vooral de tankstations bij de grote supermarkten (Auchan, Carrefour, Cora, Géant, Intermarché, Leclerq, Super U) zijn het voordeligst. Je vindt er steeds vaker onbemande tankstations waar je ook met je banckaart kan betalen. Let op! je mag in Frankrijk maximaal 10 liter brandstof in een extra tank/jerrycan meenemen. In België en Luxemburg is dit echter niet toegestaan.

Verblijven in Frankrijk

Wie op zoek is naar een unieke, onvergetelijke vakantie in Frankrijk, kiest natuurlijk voor een vakantie in een vakantiehuis. Een vakantie aan zee, dichtbij een authentiek stadje of in de vrije natuur? Een actieve vakantie of een ontspannen vakantie met de warmte van een open haard en sauna? Of een vakantie met het hele gezin en de privacy van een eigen zwembad en tuin? In een vakantiehuis Frankrijk kan het allemaal!