Badkamer kopen

 

Eindelijk is het dan zo ver, uw nieuwe badkamer kopen. Een badkamer kopen doe je niet elke week het is een flinke uitgaven en de bedoeling is dat dit in een keer goed gebeurt. Vele mensen bestellen hun sanitair op internet om zo de prijzen te drukken,maar er zijn toch ook een hoop die voor een speciaal zaak kiezen en in een keer alles uit handen geven hier zit echter wel een flink prijs kaartje aanvast maar het scheelt soms ook een hoop ellende en stres.

 

Als u kiest om een hoop zelf te gaan doen is het belangrijk om u goed te laten informeren door een vakman dit om problemen te voorkomen . Als u een badkamer verbouwd heeft u ook te maken met Electra en water dit zijn zeer belangrijke onderdelen van een badkamer en moeten juist worden gemonteerd. Lees meer over badkamer tips en informatie op www.wonenwereld.nl

 

Badkamer prijzen

 

Wat zijn nu eigenlijk de kosten van een nieuwe badkamer of van het verbouwen hiervan?

U kunt natuurlijk een badkamer zo duur maken als u zelf wilt, wat het belangrijkste is is dat in de badkamer alle mogelijke sanitair aanwezig is wat is gewenst, zoals een bubbelbad of een grote in loop douche een dubbele wasbak enz.

Ook de prijzen van het sanitair verschillen van dag en nacht , op internet wordt er vaak veel gestunt en vind u altijd concurrentie let hier mee wel op.! In sommige gevallen worden de duurdere merken nagemaakt in China dit scheelt heel veel in kwaliteit, maar ook in prijs en is voor de meeste mensen toch erg aantrekkelijk maar niet te vergelijken met het daadwerkelijke echte merk.

Ook garantie op het sanitair is natuurlijk belangrijk, bij een goede sanitair zaak is dit standaard een jaar.

 

Badkamer renovatie

 

Bij het renoveren van badkamers is het belangrijk onderstaande stappen goed in acht te nemen voordat u begint met het project.

 

1. Hoe ver wilt u gaan?

 

Verbouwen: Met het verbouwen van de badkamer blijft de algemene lay-out intact. Wanden en plafond blijven in originele staat qua bouw. De afwerkingen worden vaak aangepast doormiddel van stucwerk of behang.

Lay-out wijzigen: De structurele elementen zijn nog origineel. Mogelijk moeten leidingen verlegd worden en meubels verplaatst worden. Hiervoor is een loodgieter vaak nodig.

Renovatie: Vaak is renoveren van de badkamer nodig als er veel last is van vocht en Schimmelvorming. De hele badkamer wordt in dit geval gesloopt om zo een nieuwe situatie te creëren. Vaak worden de structurele elementen ook vervangen of verplaatst.

 

2. De financiën

 

Badkamers verbouwen is duur. Een complete verbouwing van de badkamer kost vanaf 5000,- tot wel 50.000,- euro. Ondanks de grootte van de ruimte kunnen de kosten alsnog hoog liggen. De kosten zitten vaak in het uit de hand geven van de werkzaamheden. Denk hierbij aan loodgieters, elektriciens of bijv. een tegelzetter.