займ на карту займы онлайн на карту займы на карту онлайн моментальный займ онлайн займ онлайн на карту микрозайм онлайн на карту кредит онлайн на карту микрозаймы в интернете онлайн займ на карту моментальный займ

haagplanten van onlinegroen.nl

Tuinafscheidingen

laurier is een mooi groenblijvende struik voor een tuinafscheiding zodoende een afscheiding die niet doorzichtig wordt. Hij wordt ook wel laurierkers genoemd. De voordelen van deze plant zijn legio. Hij blijft het hele jaar door groen. Hij groeit snel waardoor er een haag ontstaat die als tuinafscheiding prima dienst doet. Een extra reden is dat de plant altijd wel aanslaat, dus een makkelijke planten is. Daarnaast is hij trouwens ook nog goedkoop.

Planten

Het planten van een laurierhaag vraagt om wat planning. Er worden meestal 2.5 planten per lengte meter aangehouden. Gezien het feit dat de laurierkers zo’n halve meter per jaar groeit en vele meters hoog kan worden, is het goed om voldoende afstand in acht te nemen op de grens naar de buren. Denk aan 40 centimeter. Graaf vervolgens een sleuf van 80 cm diep. Vul deze met compost en tuinaarde en plant op iedere 50 tot 80 cm een struik. Staan alle planten, geef dan ruim water. Zo kan de wortel zijn weg vinden en de plant stevig hechten. Je kun de plant het hele jaar planten, omdat hij in de zomer in pot wordt geleverd. Houd wel rekening met eventuele nachtvorst bij het planten.

Onderhoud

Er zijn drie dingen die bij deze plant van belang zijn. De kleine, kersachtige, vruchten zijn giftig. Op de tweede plaats moet deze plant in maart, na de winter, ontdaan worden van bruine bladeren. Knip het deel van de takken dat dood hout geworden is af. In juni en september kun je de plant bijsnoeien. Gebruik daarvoor wel een goede snoeischaar, zodat de bladeren niet beschadigd worden. Beschadigingen kun je al snel zien, want het blad wordt bruin. Door gericht te snoeien, houd je ze op de hoogte en, ook niet onbelangrijk, op de dikte die je graag wilt. Verder hoef je eigenlijk niet naar de plant om te kijken. Overigens kun je deze plant, net als een taxus, ook in een bepaalde vorm, bijvoorbeeld mooi rond, snoeien. Alleen als het langere tijd droog is, heeft de plant extra water nodig.


Adverteren op deze website

Copyright © 2018 Wonen-interieur.com | Woonideeën, tips & huis inrichting - All Rights Reserved
Powered by WordPress & the Atahualpa WP Theme by BytesForAll. Now with Tutorials & Support

MySmartDeco.nl