займ на карту займы онлайн на карту займы на карту онлайн моментальный займ онлайн займ онлайн на карту микрозайм онлайн на карту кредит онлайн на карту микрозаймы в интернете онлайн займ на карту моментальный займ

Aquarium kopen of aquarium pomp kopen?

Wil je een aquarium kopen of een aquarium cadeau doen? Een aquarium kan een mooi en rustgevend cadeau zijn, maar bepaal wel eerst wat voor type aquarium je wilt kopen. Dat is erg belangrijk. Bepaal hoe groot het het aquarium mag zijn. En vraag je af of jij of degene waaraan je het wil geven een goede plaats in huis hebt – niet te licht – om het neer te zetten.

Dit zijn vragen om rekening mee te houden:

  • Wat voor type aquarium moet het worden?
  • Wil je een aquarium met alleen maar vissen of wil je een combinatie van koralen en vissen?
  • Wil je een aquarium met veel algen en planten of wil je een cichliden aquarium met grotendeels gesteente?
  • Wil je een zout water aquarium of een zoet water aquarium?
  • Wil je een rifaquarium of misschien wel zeepaardjes?
  • Wat voor soorten vissen wil je gaan houden en heb je nagedacht over de mogelijke combinaties van vissen?

Kosten aquarium

Aquarium zelf: Een aquarium is er al vanaf een euro of 75. Maar een beetje aquarium, bv een Superfish home aquarium van 60 liter kost toch al gauw 140 euro. 

Aquariumfilters: Iedere aquarium liefhebber krijgt dan ook te maken met de waterkwaliteit. Dit is van groot belang voor de totale balans in het aquarium. Voor alle eigenaren van aquaria zijn aquarium filters dan ook pure noodzaak. Voor minder dan 20 euro koop je al een aquariumfilter.

Aquariumpompen: Om het water uit je aquarium goed te kunnen verplaatsen naar je aquarium filter, heb je een aquarium pomp nodig. Kosten: vanaf 15 euro

En niet te vergeten: decoratiemateriaal, zuurstofpompen, verwarming….hoe gekker je het wil maken hoe meer geld het kost. Zoals iedere hobby!

 

Hieronder een eenvoudig overzicht met aquarium formaten en de meest voorkomende vissoorten die erin gehouden kunnen worden. Om complete visbestanden per aquariumformaat te vinden klik hier.

Aquarium formaten en mogelijke bewoners*
40 cm (vanaf 30 liter) Garnalensoorten, appelslakken, Boraras brigittae, Boraras maculatus
60 cm (vanaf 60 liter) Poecilia reticulata (guppy), Xiphophorus maculatus (Platy), Otocinclus soorten, Barbus titteya (sherrybarbeel), Hyphessobrycon amandae, Nannostomus marginatus, kleinere Corydoras soorten
80 cm (vanaf 100 liter) Mikrogeophagus ramirezi (Antennebaarsje), Apistogramma soorten, Trichogaster lalius (Dwerggoerami), Paracheirodon innesi (Neon tetra), Poecilia sphenops (Black Molly), Corydoras soorten.
100 cm (vanaf 160 liter): Paracheirodon axelrodi (kardinaal Tetra), Bijna alle Apistogramma soorten, L-nummers tot maximaal 12 cm, veel vissoorten kunnen in dit formaat gehouden worden op enkele specialistische soorten na.
   
Bekende specialistische soorten:
Pterophyllum scalare (maanvis) Minimale aquarium lengte: 120 cm. Maanvissen worden erg hoog en het is dus aan te raden om een aquarium van minimaal 50 cm hoog aan te houden.
Symphysodon (Discus) Minimale aquarium lengte: 150 cm. De discus is een scholenvis die gehouden moet worden in een groepje van 6 a 10 discusvissen. Eén discusvis heeft minimaal 50 liter nodig.

 

Extra tip: Het aquarium goed laten indraaien

Dit geldt voor alle aquaria dus ook nieuwe, wanneer je het aquarium ingericht hebt met hout, stenen en planten, laat het daarna vier weken indraaien. Af en toe een klein beetje voer in de bak zodat de bacteriën kunnen groeien, die nodig zijn voor de filtering. In deze tijd hoeft er geen water vervangen te worden (bijvullen kan als er wat verdampt). Snel groeiers als Cabomba, Hoornblad, Eikenbladvaren en Waterpest zijn een must bij het opstarten van een aquarium. Het beïnvloed het opstartproces positief, en helpt ook tegen de eerste draadalgen. Na vier weken kunnen de eerste vissen er zonder gevaar in. Voeg niet meteen alle (soorten) vissen in één keer toe maar bouw het bestand langzaam op.
 

Welke aquarium pomp heb ik nodig?

Om het water uit je aquarium goed te kunnen verplaatsen naar je aquarium filter, heb je een aquarium pomp nodig. Een goede samenwerking tussen uw filter en de pomp zorgt voor een optimale kwaliteit van het water (helder en alg vrij!), hierdoor is uw aquarium makkelijker schoon te houden en kunnen uw vissen zich beter ontwikkelen.

De keuze voor de meest geschikte pomp is afhankelijk van de inhoud van je aquarium,de bezetting en je aquarium filter heeft ook een maximale capaciteit water wat er verpompt mag worden. Het getal achter de modelnaam geeft aan hoeveel liter water er per uur maximaal kan worden rondgepompt. Zo kunt u makkelijk bepalen welke aquarium pomp u het best kunt kopen. De aquariumpompen zijn geschikt voor zout en zoet water.

Aquariumpomp kopen?

De Oase aquariumpompen hebben 3 jaar garantie en eventuele onderdelen zijn los verkrijgbaar. We raden wel aan de pomp, met de filters en de slangen, regelmatig te reinigen.

 

 


Adverteren op deze website

Copyright © 2018 Wonen-interieur.com | Woonideeën, tips & huis inrichting - All Rights Reserved
Powered by WordPress & the Atahualpa WP Theme by BytesForAll. Now with Tutorials & Support

PoweredBlinds.nl