Waarom voor een zaagtafel kiezen?

Een zaagtafel geeft nauwkeurige zaagsneden. Dit komt omdat de machine speciaal is ontworpen om haakse zaagsneden te maken. Alle onderdelen in de machine zijn namelijk goed uitgelijnd. Dit moet je bijvoorbeeld bij een handcirkelzaag allemaal zelf regelen. Iets wat niet iedere klusser eventjes doet. Een bijkomend voordeel is dat je tot op de millimeter nauwkeurig de afmetingen kunt instellen. Het is dankzij de zijgeleiders makkelijk om genoeg stabiliteit te hebben om de plank te verzagen. Zelfs als beginnende klusser zal je zaagsnede kaarsrecht zijn.

Vele functionaliteiten

Een zeer handige optie bij zaagtafels is dat ze beschikken over vele functionaliteiten. Het is daarmee mogelijk om bijvoorbeeld verstek, of onder een hoek van 45 graden te zagen. Dit doe je allemaal eenvoudig en snel met de knoppen, hendels of wieltjes die op de machine zijn gemonteerd. Bij elke instelling staat duidelijk aangegeven hoeveel graden het blad is gekanteld of welke functies je toepast. Het enigste wat je nog moet doen is de plank met een duwstok naar het zaagblad toe te bewegen.

Veilig werken

Een zeer belangrijke factor waar een zaagtafel zeker aan moet voldoen is veiligheid. De machine heeft veel ingebouwde veiligheid technieken om gevaarlijke situaties te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de beschermkap bovenop het zaagblad of het spouwmes. De beschermkap geeft bescherming zodat mensen niet direct contact kunnen maken met het zaagblad. De meegeleverde duwstok zorgt ervoor dat je zelfs met je handen niet eens in de buurt hoeft te komen bij het zaagblad. Al met al een machine die dus veel te bieden heeft tijdens het zagen!