Waarom voor een zaagtafel kiezen?

 

Waarom zou je als klusser voor een zaagtafel kiezen? Dit is toch een lompe en zware machine die ook nog eens veel geld kost. Nee zeker niet handig wanneer je al verlegen zit om voldoende werkruimte. Deze vragen en negatieve gedachtes hoor je vaak als het om cirkelzaagtafels gaat. Aan de ene kant klopt dit zeker wel, maar er zit ook een keerzijde aan! Een zaagtafel heeft wel degelijk voordelen die super handig kunnen zijn tijdens het klussen. Tijd om de zaagtafel eens de eer te geven die hij verdient. Daarom speciaal drie belangrijke redenen om toch te overwegen een zaagmachine te kopen.

Nauwkeurige zaagsneden

Eén ding is zeker een zaagtafel geeft je nauwkeurige zaagsneden. Dit komt omdat de machine speciaal is ontworpen om haakse zaagsneden te maken. Alle onderdelen in de machine zijn namelijk goed uitgelijnd. Dit moet je bijvoorbeeld bij een handcirkelzaag allemaal zelf regelen. Iets wat niet iedere klusser zo even doet. Een bijkomend voordeel is dat je tot op de millimeter nauwkeurig de afmetingen kunt instellen. Het is dankzij de zijgeleiders makkelijk om genoeg stabiliteit te hebben om de plank te verzagen. Zelfs als beginnende klusser zal je zaagsnede kaarsrecht zijn.

Vele functionaliteiten

Een zeer handige optie bij zaagtafels is dat ze beschikken over vele functionaliteiten. Het is daarmee mogelijk om bijvoorbeeld verstek of onder een hoek van 45 graden te zagen. Dit doe je allemaal eenvoudig en snel met de knoppen, hendels of wieltjes die op de machine zijn gemonteerd. Bij elke instelling staat duidelijk aangegeven hoeveel graden het blad is gekanteld of welke functies je toepast. Het enigste wat je nog moet doen is de plank met een duwstok naar het zaagblad toe te bewegen.

Veilig werken

Een zeer belangrijke factor waar een zaagtafel zeker aan moet voldoen is veiligheid. De machine heeft veel ingebouwde veiligheid technieken om gevaarlijke situaties te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de beschermkap bovenop het zaagblad of het spouwmes. De beschermkap geeft bescherming zodat mensen niet direct contact kunnen maken met het zaagblad. De meegeleverde duwstok zorgt ervoor dat je zelfs met je handen niet eens in de buurt hoeft te komen bij het zaagblad. Al met al een machine die dus veel te bieden heeft tijdens het zagen!