Hoe koop je een bank online

Online kopen kan een uitdaging zijn. Te vaak gebeurt het dat een cyberaankoper op zoek is naar de ideale loveseat, slaapbank of hoekbank, alleen om het te laten eindigen in frustratie. Niet de juiste winkel vinden, of net het juiste artikel die perfect in je interieur gaat passen, alleen om erachter te komen dat ze nét jouw betaalmethode niet accepteren of hij net te duur is om zonder afterpay aan te schaffen.

"Het bestellen van online meubels kan een uitdaging zijn zonder dat je er op kunt zitten en het persoonlijk kunt zien," zegt New York-ontwerper Jenny Wolf. "Zorg dat je begrijpt wat de vulling in de kussens is en bestel stofstalen, zodat je precies weet wat je krijgt!"

Om te helpen bij deze poging, riepen we ons op het moderne meubelbedrijf Joybird, waarvan het aanbod van goedgemaakte, aanpasbare silhouetten uitsluitend verkrijgbaar is via e-commerce, om ons de mooiste en meest recente zoekresultaten te geven. "De sleutel is om je behoeften te kennen," zegt Alex Del Toro, mede-oprichter en visionair achter het merk.

Hier deelt Del Toro zijn deskundige mening om een ​​meubel te vinden waar je van houdt, weten wat te zoeken en, vooral, waar je moet beginnen.

Doe je onderzoek
 

"Maak een snelle online zoekopdracht naar meubelwinkels die je aandacht trekken en passen bij je stijl," zegt Del Toro. Enkele van onze go-tos? Serena & Lily, Restauratie Hardware, Kamer & Board en natuurlijk Joybird. Bekijk hun websites, of zelfs nog beter, breng een bezoek aan een lokaal filiaal om inspiratie te krijgen. "Lees altijd de online reviews om uit te vinden wat mensen over het item zeggen," voegt Del Toro toe. "Als het bedrijf een lokale showroom heeft, bezoek het dan om ervoor te zorgen dat je weet wat je krijgt."


Meet de ruimte die je hebt
 

Het belangrijkste advies, volgens Del Toro, is om je ruimte te meten: "Gebruik meetlint en papier om de inrichting van je meubels te markeren." Vergeet ook niet om de afmetingen van je gangen, trappen en liften te beoordelen om de nachtmerrie van een overmatig grote aankoop die je je huis niet inkrijgt te vermijden.


Bestel stofstalen. "De beste manier om echt een gevoel te krijgen van welke stoffen voor jouw huis zullen werken is om ze te zien en te voelen en hun kleuren en texturen persoonlijk te ervaren," geeft Del Toro aan.


Weet wat je zoekt
 

Maak kennis met de buzzwords in de beschrijving van het product. "Zoek hardhout die in de oven is gedroogd," zegt Del Toro. Dit proces vermindert het vochtgehalte van het hout, zodat het minder kans heeft om te breken of te splitsen. Hij voegde eraan toe, "Stof is vaak het eerste om tekenen van slijtage en leeftijd te tonen, zodat de kwaliteit en de levensduur van de stoffering even belangrijk zijn als de constructie van de bank." Hij stelt voor om te vragen over het dubbele wrijvingstest-nummer – hoe hoger hoe beter – en kijk in het materiaalvezelgehalte en de weefmethode, die beide bijdragen aan de duurzaamheid van het materiaal.


Controleer het retour- en garantie beleid
 

Veilig online aankopen betalen, zelfs wanneer je daarvoor Afterpay gebruikt, betekent dat je van te voren je onderzoek doet. Gaat het mis, snel stuk of is het niet wat je hebt gekocht, hoe gaat het bedrijf dan om met retouren en garantie?

"De beste verdediging tegen een mislukte aankoop is onderzoek," zegt Del Toro. Controleer altijd de garantie en retourbeleid bij elke grote aankoop, met name een bank. Wat is de ideale hoeveelheid tijd om je meubel te testen? Volgens Del Toro is het 30 dagen. Hij vervolgt: "Controleer bij de verkoper voordat je aankomt om eventuele onaangename restocking- of verzendkosten te vermijden, en informeer over eventuele beperkingen." Bij Joybird heb je een heel jaar om een ongewenst artikel terug te sturen. Bij West Elm heb je dertig dagen om te beslissen of het de perfecete bank is. Bij Crate & Barrel heb je een week, en bij Design Within Reach heb je maar 3 dagen. Lees altijd de kleine lettertjes!