Woning opnieuw inrichten? Kies voor een interieurspecialist

 

Je hebt juist een nieuwe woning gekocht, of je wil je huidige woning opnieuw inrichten? Je kunt natuurlijk zelf stelselmatig zaken uitvoeren of dingen aankopen. Maar vaak zien we dan dat je na een tijd eigenlijk niet zo tevreden bent met het resultaat. Je vindt dat sommige meubelen of accessoires niet bij elkaar passen. Of je vindt dat je kleurenpalet eigenlijk niet zo geslaagd is.

 

Een interieurspecialist: de oplossing?

Een interieurspecialist geeft jou vooral advies over hoe je je woning gezellig kunt aankleden. Een positieve woonbeleving is cruciaal om zich in een huis goed te voelen. Je woning moet als het ware je tweede huid worden, een plek waar je je kunt terugtrekken, kunt genieten van je gezin en tot rust komen. Je interieur speelt hierin een belangrijke rol.

 

Waarom kiezen voor een interieurspecialist?

Een interieurspecialist bekijkt met jou de totaliteit. Hij doorloopt met jou je hele woning. Hij bekijkt ook de verhouding tussen het interieur en de buitenkant van je huis. Hij houdt rekening met de stijl van de gevel en de tuin. De interieurspecialist luistert naar jouw eisen en geeft zijn eigen visie. Door deze twee samen te leggen kom je tot een mooi resultaat. Er is heel wat waar jij niet direct aan denkt, maar die vanzelfsprekend zijn voor een specialist. Denk maar aan de lichtinval in elke kamer die belangrijk is voor de kleurenkeuze. En wat met je gezinstoestand: een druk gezin met veel kinderen, of woon je alleen? Op basis daarvan stelt hij het soort materialen voor. Kies je voor vloeren of tapijten? Ga je voor duurdere meubels of wacht je hiermee tot de kinderen uit huis zijn? Hij bekijkt de inrichting van de keuken: kook je veel of ga je veel uit eten? heb je veel kunstvoorwerpen die je een plaats wil geven? Klus je graag en moet je daarvoor een atelier inrichten? Zo zijn er enorm veel aspecten waar jij hoogst waarschijnlijk niet aan denkt.

 

De kost valt best mee!

Een interieurspecialist hoeft niet zoveel te kosten. Het is aan jou om te bepalen wat je van hem verwacht. Tekent hij enkel een plan uit en doe jij de inrichting zo veel mogelijk zelf? Of zal hij de inrichting op zich nemen? Maak goede afspraken met de specialist. Je zal zien dat het zeker de moeite waard is om hem aan te spreken voor jouw woninginrichting!