Tips voor dakonderhoud

 

De levensduur van dakbedekking is vaak erg lang, echter is het wel belangrijk om het dak regelmatig even te onderhouden. Zowel platte als hellende daken hebben regelmatig onderhoud nodig. Het inschakelen van een dakdekker kan een goede keuze zijn als het gaat om dakonderhoud. Zij weten precies wat er moet gebeuren en hoe. Echter is het ook goed mogelijk om zelf onderhoud aan het dak te verrichten. Wij geven je in dit artikel enkele tips voor dakonderhoud.

 

Verwijder rommel

 

Rommel op het dak kan schade veroorzaken aan de dakbedekking, het is dus van groot belang dat regelmatig alle troep van het dak wordt verwijdert. Denk aan takjes, bladeren en mos. Het verwijderen van rommel op het dak hoeft zeker niet wekelijks, maar enkele keren per jaar kan geen kwaad. Door dit regelmatig te blijven doen verleng je de levensduur van je dak.

 

Dakgoten legen

 

Dakgoten liggen vaak helemaal vol met bladeren, hierdoor kan het regenwater niet meer goed afgevoerd worden. Dit kan voor problemen zorgen, denk bijvoorbeeld aan een lekkage wat voor wateroverlast in de woning zorgt. Zorg ervoor dat je regelmatig de dakgoten leeg haalt zodat het water zonder problemen afgevoerd kan worden.

 

Controleer het dak

 

Wanneer je toch vlak bij het dak bent om rommel te verwijderen of de dakgoten leeg te halen is het belangrijk om het dak even goed te inspecteren. Bekijk de staat van de dakbedekking, zijn er zwakke plekken aanwezig? Zo ja, laat deze dan zo snel mogelijk repareren door een dakdekker om meer schade te voorkomen.

 

Bronnen: http://www.bkgdakwerken.be/ & https://www.schouwonderhoudwillems.be/