Wat te doen nadat je sleutel is afgebroken in het slot van je woning?

Het kan iedereen overkomen: een sleutel die afbreekt in het slot van je woning. Natuurlijk komt dit altijd op een vervelend moment en wil je zo snel mogelijk geholpen worden. Daarom geven we je in dit artikel tips wanneer je sleutel is afgebroken in het slot van je woning. Wat moet je doen bij een gebroken sleutel? Lees verder.

 

Kies voor een specialist

 

Allereerst moet er gekeken worden waar de sleutel is afgebroken. Steekt er bijvoorbeeld nog een stukje uit het slot? Dan kan je proberen om hem zelf met een tang eruit te trekken. Is dit echter niet mogelijk? Schakel dan een slotenmaker in. Deze specialist op het gebied van sloten weet precies hoe de sleutel uit het slot te verwijderen zonder dat het slot beschadigd wordt. Het zou natuurlijk zonde zijn als het slot beschadigd en vervangen moet worden, ga dus nooit zelf aan de slag als er geen stukje sleutel uit het slot steekt.

 

Vind een slotenmaker

 

Het kan natuurlijk voorkomen dat je s avonds of in het weekend de sleutel afbreekt in het slot. In dat geval moet je op zoek naar een 24/7 slotenmaker, deze staan 24/7 voor je klaar en kunnen je dus altijd helpen. Ook in het weekend of in de nacht. Erg belangrijk, want je wilt natuurlijk niet te lang buiten staan. Een goede slotenmaker staat binnen een half uur voor je klaar en zal direct de sleutel uit het slot verwijderen zodat je zo snel mogelijk weer naar binnen kan.

 

Vervang beschadigde sloten

 

Had je al langer last van een slot dat lastig opent of knelt op het moment dat je de sleutel erin steekt? Wacht niet langer en laat het slot vervangen. Met een beschadigd slot zal je hoogstwaarschijnlijk vaker problemen krijgen met afgebroken sleutels. Wees er dus op tijd bij en laat het slot vervangen.

 

Bron: http://www.slotenmaker-belgalocks.be/