Massagebaden en lichamelijke klachten

Warm water heeft van nature een helende werking op je lichaam. Niet alle soorten spier- en rugpijn hebben echter dezelfde oorzaak, en niet alle soorten zijn te behandelen met een warm bad of hydrotherapie. Hieronder vind je een overzicht van verschillende soorten lichamelijke klachten die verminderd kunnen worden door een warm bad of hydrotherapie.

Spierpijn

In 2008 is in Letland een onderzoek gepubliceerd waarin werd aangetoond dat warm water een positieve invloed heeft op spierherstel na inspanningen. Hevige inspanningen tijdens het sporten leiden tot spierschade, ook wel spierpijn genoemd. Ook met verdraaide of beknelde spieren kan het baten om een warm bad te namen. Mede door het feit dat je lichaam onder water zich helemaal kan ontspannen heb je met een warm bad of hydrotherapie een grotere kans op herstel, en herstelt de spiermassa zich sneller.

Nek- en rugklachten

Mensen met bepaalde hardnekkige nek-en rugklachten zijn erbij gebaat om warme baden te nemen of aan hydrotherapie te doen. Door de spieren op bepaalde knelpunten onder water te masseren, neemt een massagebad een groot deel van de pijn weg. Zorg er van tevoren wel voor dat je met een specialist overlegt, om er zeker van te zijn dat je de juiste vorm van therapie krijgt.

Reumatiek

De meeste patienten met beginnende reumatiek krijgen het advies om regelmatig een warm bad te nemen. Het heeft een ontspannende uitwerking op het lichaam, en staat er om bekend dat het klachten vermindert. Massagebaden worden in dit geval alleen aangeraden als dit onder professionele begeleiding gebeurt.

Andere uitwerkingen

Warme baden en hydrotherapie helpt onder andere ook bij beginnende hoofdpijn, verkoudheden en griep. Door de uitwerking op de bloedsomloop en de versnelde verbranding van calorieën en afvalstoffen is het van positieve invloed op je algemene gezondheid. Daarbij komen door het warme water bepaalde eiwitten die zich richten op het herstellen van je spieren.

Massagebad kopen

Verbeter de lichamelijke en geestelijke kwaliteit van het leven met een massagebad van Silverspas.nl. De massagebaden zijn beschikbaar in 6 verschillende uitvoeringen. Lees meer informatie over de Silverspas massagebaden op de website.