5 bespaartips tijdens het verhuizen

 

Voor wonen-interieur.com

 

Behalve dat verhuizen vaak veel irritatie oplevert is het ook gewoon duur. Of je nu kiest om het zelf te doen of om het uit te besteden, het kost veel geld. Een verhuizing makkelijker maken gaat me niet lukken, maar iets goedkoper wel. Hierbij 5 tips om goedkoper te verhuizen.

 

Verhuisbedrijf vinden

Ga je niet zelf sjouwen? Dan moet je een verhuisbedrijf inschakelen. Dit is niet moeilijk, wel lastig is om makkelijk prijzen te achterhalen en zo verhuizers te vergelijken. Veel verhuisbedrijven komen eerst op locatie kijken voor ze een offerte sturen. Dit is omslachtig en zorgt er in de praktijk voor dat je maar bij enkele bedrijven een offerte opvraagt. Dit terwijl vergelijken uiteraard geld scheelt. Het kan ook anders. Bij verhuisbedrijf Emoov kan je online een verhuizing boeken. Niet alleen is Emoov goedkoper, je kunt alles online regelen. Dus je volledige inboedel opgeven maar ook de verhuizing inplannen. En dit tegen een vaste prijs. Zo kan er tenminste iets vergeleken worden.

 

Vermijd het weekend

Schakel je een verhuizer in? Zorg dan dat je in het weekend verhuist. Verhuizers hanteren hogere tarieven voor drukke dagen. Het weekend (en de vrijdagen) zijn duurder om te verhuizen. Dit scheelt soms wel 50 procent. Plan goed om bijvoorbeeld op een maandag te verhuizen. Dit scheelt aanzienlijk en de kwaliteit is uiteraard hetzelfde.

 

Spullen uitzoeken

Zoek voor je verhuist alle jouw spullen uit. Moet echt alles mee of kunnen zaken op Marktplaats worden gezet of misschien naar de kringloop worden gebracht. Hoe minder spullen je meeneemt, hoe sneller een verhuizer klaar is. Scheelt aanzienlijk in de prijs (inpakken is namelijk ook tijdrovend). Bovendien brengen sommige spullen misschien nog iets op.

 

Internet/tv/bellen

Natuurlijk heb je op het nieuwe adres ook weer internet nodig, eventueel met tv en telefonie. Verhuis dit niet mee! Maar vraag in plaats daarvan een nieuw abonnement aan op het nieuwe adres. Zo profiteer je van actietarieven en krijg je nieuwe hardware (modem of ontvanger). Dit scheelt eenvoudig 100 euro. En je hoeft er niets voor te laten. Want opnieuw instellen van modem en/of ontvanger moest toch al. Doen dus! Een alles-in-1 pakket kan geld schelen als je de 3 diensten ook echt gebruikt. Zo niet, ga dan voor internet only.

 

Adres op tijd wijzigen

Natuurlijk moet je jouw adres wijzigen. Sommigen doen dit laat en gebruiken de doorstuurservice van de post. Zonde van je geld. Anderen wijzigen te laat zonder doorstuurservice en missen zo post. Boetes en bepaalde facturen worden verhoogd als ze niet tijdig betaald. Zo kan het te laat wijzigen dus duur worden. Wijzig je adres voordat je verhuisd bent. Zo mis je geen belangrijke post.