De schilder prijzen; waar dient u rekening mee te houden?

Een goedkope schilder; hij bestaat
Vaak wordt gedacht dat de prijzen van een professionele schilder ontzettend hoog zijn. De prijzen van een schilder wisselen dan ook enorm. Er zijn bedrijven die een zeer hoog tarief vragen. Er zijn er echter ook genoeg die voor een zeer schappelijke prijs uw huis van een likje verf voorzien. Denk al snel aan tarieven tussen de 30 en 50 euro per uur. Daarbij zijn een aantal dingen waar u op moet letten, als u het schilderwerk voor een mooie prijs wilt laten uitvoeren tenminste.

Kies het juiste seizoen

Veel mensen laten de schilder in de zomer langskomen. Dit brengt een hoop voordelen met zich mee. De kans op slecht weer is vele malen kleiner. Dat zorgt ervoor dat de werkzaamheden sneller klaar zijn. U kunt echter een hoop geld besparen als u toch besluit de schilder in de winter langs te laten komen. In dat geval wordt gesproken van de winterschilder en werkt voor een verlaagd tarief. Uw korting kan oplopen van 5% tot wel 30% op de totale prijs!

Kies voor kwaliteit

Het is wellicht verleidelijk om meteen de goedkoopste schilder langs te laten komen. Besef echter wel dat u op deze manier waarschijnlijk vooral bespaart op de kwaliteit. Een keuze waar u op de langere termijn zeker spijt van gaat krijgen. Het schilderwerk zal namelijk sneller weer opnieuw moeten worden gedaan. Let daarom vooral op het keurmerk van de schilder en niet alleen de prijzen.

Wacht lang genoeg

Dit heeft niets te maken met wachten tot de verf er helemaal vanaf bladdert. Deze tip is voor iedereen die in een nieuwbouwhuis woont en kan wachten tot de wintermaanden. U doet er verstandig aan om te wachten tot uw huis 2 jaar of ouder is (dan heeft u pas recht op de korting). Daarna betaalt u namelijk nog maar 6% BTW over de schilderswerkzaamheden in plaats van de standaard 21%. Zo worden de schilder prijzen alleen nog maar lager en dat is mooi meegenomen voor u.

Nu met BTW-korting dus

Voor wie is de BTW regeling schilderwerk bedoeld? In Nederland geldt dat u voor verschillende werkzaamheden aan uw huis aanspraak kunt maken op een lager btw tarief. Ook het schilderwerk in en rondom uw huis kan in bepaalde gevallen onder deze regeling vallen. Wat zijn precies de bepalingen en voor wie geldt deze regeling voor het lage tarief?

De regeling

De BTW regeling schilderwerk is in het leven geroepen om het uitvoeren van verschillende werkzaamheden aan uw woning aantrekkelijker te maken. Hierdoor kunt u namelijk aantrekkelijke kortingen krijgen op de totale prijs voor de werkzaamheden. Hierdoor is het de bedoeling dat u eerder bepaalde werkzaamheden aan uw huis uitvoert, zodat slijtage wordt voorkomen. Dit is zoals de hierboven genoemde 15% korting op de BTW.

Voordelen

Er zijn ook meerdere voordelen (naast de hierboven genoemde financiele voordelen) op te noemen om toch voor een professionele schilder te kiezen i.p.v. het zelf doen.
De volgende voordelen zijn de meest belangrijke:
  • een schilder heeft veel ervaring met het schuren, gronden en aflakken of het sausen of behangen van een muur
  • een schilder heeft alle juiste gereedschappen in huis om de klus te klaren
  •  een goede schilder zorgt voor vakwerk. Vakwerk waarop u ook een garantie op krijgt
  • een schilder zorgt ervoor dat u niet ieder jaar zelf de trap op hoeft om te gaan schilderen, maar zorgt voor schilderwerk wat er meerdere jaren op zal blijven zitten
  • een schilder zorgt voor kwaliteit!

Waarom een schilder kiezen?

Het enige nadeel van een schilder inhuren is eigenlijk dat u uiteindelijk de factuur moet betalen. Daar tegenover staan echter veel voordelen. Het is daarom helemaal nog niet zo onverstandig om voor een schilder te kiezen. Ook kunt u dan een betaalbare schilder kiezen welke bij uw budget past. Een schilder welke de werkzaamheden voor u op de juiste manier kan uitvoeren voor een scherpe prijs.