Subsidie op isolatie en soorten naar doel

De isolatie van je woning kan twee specifieke doelen hebben. Allereerst kan je isolatie gebruiken om de warmteregulering van je woning op orde te brengen, maar isolatie is ook goed om geluiden in je woning te dempen. Daarnaast is het mogelijk om in 2017 (de subsidie is echter wel op voor dit jaar) en in 2018 een subsidie te krijgen. Voor de twee typen isolatie bestaan speciale termen; thermische en akoestische isolatie.

  • Thermische isolatie: Deze vorm van isoleren zorgt voor minder energieverbruik, één van de grootste voordelen van isolatie. Hierdoor kan je per jaar enkele honderden euro’s op de energierekening besparen, afhankelijk van de grootte van het project.
  • Akoestische isolatie: Dit heeft alles te maken met het geluid in je woning. Hoor jij ook alle geluiden in huis? Dat ligt waarschijnlijk niet aan jezelf. Door gebrekkige isolatie ontstaan overal in huis kleine gaatjes, waardoor je geluiden van beneden of boven ook in andere ruimtes hoort. Akoestische isolatie kan zowel binnen- als buitenshuis geplaatst worden.

Subsidie isolatie

Het is vandaag de dag aantrekkelijker dan ooit om je woning te gaan isoleren. De overheid moet ervoor zorgen dat jouw huis een lagere CO2 uitstoot heeft, en daar pluk jij de vruchten van. Je zal dan ook niet de volle mep hoeven te betalen wanneer jij je vloer gaat isoleren. De overheid komt je tegemoet met een aantal subsidies. Op deze website lees je hier meer over: https://www.isolatie-subsidies.nl/

Je betaalt minder BTW

Een woning isoleren kan je het beste laten doen door een isolatiebedrijf. Om de bouwsector uit het slop te helpen heeft de overheid een aantal jaren geleden de maatregel van het lage BTW tarief ingevoerd. Hierdoor betaal jij voor het materiaal wat voor je vloerisolatie wordt gebruikt het hoge BTW tarief van 21 procent. Voor het arbeidsloon betaal je echter het lage BTW tarief van 6 procent. Deze subsidie wordt voor jou verrekend op de factuur.

Kies er twee, krijg SEEW

Kies je nog een tweede isolatiemethode, zoals bijv. dakisolaties, dan profiteer je van de SEEW maatregel. De overheid komt je dan tegemoet in de vorm van een subsidie die oploopt van 400 euro tot wel 1200 euro, afhankelijk van de kosten van de isolatie en de isolerende waarde van de maatregelen. Dit is een subsidie die je wel zelf zal moeten aanvragen bij de overheid. Prijs- en besparingsvoorbeelden per woningtype Naast de periode waaruit je woning dateert, is ook het woningtype van invloed op de isolatieprijs. Logischerwijs betaal je meer voor het isoleren van een vrijstaande woning dan voor het isoleren van een appartement. Aan de andere kant geldt dit ook voor de besparing. We hebben de gemiddelden voor je op een rijtje gezet.

<

  • Appartement (25 vierkante meter) ⦁ Isolatie-investering: 500 Euro ⦁ Jaarlijkse besparing: 150 Euro
  • Tussenwoning (65 vierkante meter) ⦁ Isolatie-investering: 1000 Euro ⦁ Jaarlijkse besparing: 400 Euro
  • Twee-onder-een-kapwoning (100 vierkante meter) ⦁ Isolatie-investering: 1500 Euro ⦁ Jaarlijkse besparing: 500 Euro
  • Vrijstaande woning (150 vierkante meter) ⦁ Isolatie-investering: 2000 Euro ⦁ Jaarlijkse besparing: 650 Euro