De laatste stijltrends voor uw badkamer

De nieuwste trends in het interieur van de badkamer bestaan op dit moment uit een bijzonder breed scala aan smaken. Van het totale ontwerp voor de keuze van armaturen, sanitair, een inloopdouche en verlichting, zijn er ook een groot aantal nieuwe en stimulerende ontwerpvoorstellen om u te helpen uw ideale badkamer te creëren. Deze variëren van een moderne minimalistische industriële stijl tot het design van tropische stemmingen en weer terug naar de altijd gevraagde vintage stijl.

Badkamertrends in hedendaags industrieel minimalisme

De hedendaagse industriële minimalist richt zich op metalen zoals ijzer en staal en zwevende badkamermeubels met een scherpe, strakke lijn. De wastafelkranen zijn slim, digitaal en beschikken over touch bediening voor het ultieme comfort.

De thermostaatkraan kent veel bedieningsgemak en ondersteunt de bediening van verschillende comfort douchefuncties voor een maximale ontspanning. De modern uitgevoerde kranen passen goed bij de barrièrevrije inloopdouche met glazen douchewand die voorzien is van ledverlichting in het glas. Een groene aanpak, smal design en technologie ten dienste van het welzijn van de gebruiker zijn ook belangrijke trends.

Tropische stemmingen

Ook een ontwikkeling in het badkamerdesign is de ontwerpstijl tropische stemmingen. De muren zijn versterkt door daadwerkelijk weelderige vegetatie of wandtegels met een dergelijk design. De badkamer komt tot leven met grote bladeren van exotische planten. Ook hier speelt de glazen inloopdouche met de afbeelding van wuivend riet of gras een belangrijke rol.

Het badkamermeubel en de accessoires zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Dit tropical design kan worden gekoppeld aan een elegante Zen-stijl met Oosterse meubels, cascade douches, natuurlijke zepen, hout en groene planten. Ook het gebruik van houtlooktegels op de vloer of de wand zijn hierbij mogelijkheden die overeenkomen met de bijhorende stemming en perfect passen bij de liefde voor de natuur die aan dit badkamerdesign ten grondslag ligt.

Vintage design trends

Dit terug naar de natuur trend zal ook vintage fans gelukkig maken, want deze bevat ook meerdere belangrijke elementen die teruggaan in de tijd. Kranen, accessoires en verlichting in koper uitgevoerd net zoals de profielen van de inloopdouche. Ook is wellicht koper het materiaal waar het vrijstaande bad in de badkamer van gemaakt is. Alhoewel dit geen echte must is, een vrijstaand bad kan ook perfect worden uitgevoerd in hout of zelfs in een staal emaille afwerking in de kleur wit is een vrijstaand bad te matchen met de vintage stijl. Deze ontwikkelingen hebben de badkamer veranderd in een intieme ruimte voor plezier en ontspanning. Met andere woorden, een echte thuisspa.

Uw eigen badkamer oase

Om uw eigen badkameroase te maken, raden wij u aan een eenvoudige stijl die de verfijnde elegantie van minimalisme combineert met ontspannende Zen-stijl effecten vast te stellen. Houten en metalen badkamermeubelen, tropische planten, een inloopdouche voor twee met verschillende massagestraalsoorten, het vrijstaande bad als finishing touch en keramische vloertegels in houtlook voor de perfecte afwerking.

Het creëren van een effectieve zintuiglijke stemming vereist natuurlijk accessoires, zoals essentiële olie geuren, ambachtelijke zeep evenals high-tech features, zoals muziek via bluetooth en wellicht zelfs chromotherapie verlichting.