Tegels met verbeelding en veelzijdigheid

In de innovatieve wereld van de tegels is de Cersaie beurs in Italië een invloedrijke en spannende voorstelling van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vloertegels, wandtegels en keramische buitentegels. Deze internationale beurs van installatiematerialen, sanitair en tegels, met vorig jaar 106.000 bezoekers uit 43 landen, biedt de mogelijkheid om de nieuwste producten van honderden exposanten uit de hele wereld te verkennen. Tussen al dit talentvol badkamernieuws en bijzondere materiaalontwikkelingen zijn vaak de trends op het gebied van het design van wandtegels en vloertegels toonaangevend. Een echte graadmeter voor de aankomende ontwikkelingen in het interieurontwerp. Ook de Spaanse fabrikanten van keramische tegels behoren tot de belangrijke trendsetters en demonstreren hun nieuwe technologische mogelijkheden en een breed scala aan creatieve tegelproducten. Tiles of Spain is de gezamenlijk gevormde merknaam die deze keramische producten vertegenwoordigt en de stem is van de Spaanse tegel-industrie. Zij onderzochten twee belangrijke expressies met tegels die door hun leden gepresenteerd zijn tijdens de laatste vakbeurs.

Back to black met zwarte tegels

Een opvallend en esthetisch thema vanuit de Spaanse tegelindustrie was de renaissance van de vloertegels en wandtegels uitgevoerd in de zogenaamde humeurige kleur zwart. Soms op wanden aangebracht met een neiging tot terughoudendheid of juist door het toevoegen van een overdadige beleving van drama aan de vloer. Tevens te gebruiken om wanden of vloeren van tegelaccenten te voorzien of van dominante motieven. Deze verzadigde tegels met hun donkere schaduwen zijn te produceren dankzij geavanceerde inkt en digitale printtechnologie en beschikbaar in verschillende oppervlakte afwerkingen. Dit maakt ze toepasbaar voor expansieve hi-tech vloerbetegeling of in de functie van gevel- of wandbekleding. Spaanse tegels zijn kosteneffectief en bieden een combinatie van betrouwbaarheid, gemakkelijk onderhoud en veelzijdigheid.

Veelzijdige magie

Naast zwarte tegels lag een belangrijke focus van de Spaanse keramische producenten op het indrukwekkende effect dat kan worden gecreëerd door driedimensionale decoratieve tegels. Een vraag die is geboren vanuit de markt van interieurontwerpers en architecten in hun zoektocht naar decoratieve patronen die tot eindeloze en veelzijdige combinaties in te delen zijn en de aandacht blijven trekken. Deze 3D tegels bieden klanten de kans om te mixen en matchen met wandtegels voor een echt originele en creatieve look. Veel van deze producten zijn verkrijgbaar in een breed scala van kleuren, afwerkingen, texturen en formaten waardoor de enige beperking van creativiteit de verbeelding van de ontwerper is in de manier waarop deze zijn patronen rangschikt. Dit speelse, veelzijdige tegelmateriaal toont niet alleen de inventiviteit van de fabrikant en de interieurontwerper, maar ook hoe uitzonderlijk geschikt dergelijke keramische tegels als sculpturale vormen voor het betegelen van wanden zijn. Meer tegeldesign en -trends vindt u op tegel-info.nl