De voegen in je tegelvloer weer als nieuw

Het is een probleem dat wel in elke keuken voorkomt: na een tijdje gaan de voegen tussen de wand- of vloertegels verkleuren. Sommige mensen beginnen dan allerlei schoonmaakproducten erop uit te testen, maar vaak zonder resultaat of ze maken het net erger. Als je ook een van die mensen bent en terug propere voegen wil, lees dan dit artikel om te ontdekken hoe dat kan.

Pas geplaatste tegels hebben nog mooie, witte voegen, maar na een tijdje krijgen deze een grijzere. Dat is vrijwel onvoorkomelijk, want de voegen tegels krijgen het vaak hard te verduren in een keuken. Ookal heb je een goede afzuigkap, dan nog komt er door te koken veel damp en wasem in de keuken. Die kruipt ook in de voegen tussen jouw mooie tegelmuur- of vloer. Ook waterdruppels en watervlekken die je morst door bijvoorbeeld af te wassen of je glas water aan de kraan te vullen, kruipen in de voegen. Dat zijn natuurlijk dingen die nu eenmaal gebeuren in een keuken, ook al ben je nog zo voorzichtig. Maar daar kan je nu iets aan doen met de speciale producten voor het schoonmaken van voegen. Je kan online een set bestellen die alle benodigdheden bevat voor het schoonmaken van de voegen in jouw keuken of op eender welk tegeloppervlak. De set bevat een onderhouds reiniger en een reiniger voor alledaags gebruik, een coating die de voegen beschermd door zijn vuil en olieafstotende werking, materiaal voor applicatie van de producten, speciale schuursponzen en reinigingsdoeken, handschoenen en een boekje met instructies. Zo kan je zelf aan de slag om je voegen er weer als nieuw te laten uitzien. Bovendien zit er een kleur in het product, zo kan je je voegen wit maken waardoor ze stralen als nieuw. Maar er zijn ook andere kleuren beschikbaar zoals grijs of antraciet voor de perfecte afwerking.