займ на карту займы онлайн на карту займы на карту онлайн моментальный займ онлайн займ онлайн на карту микрозайм онлайн на карту кредит онлайн на карту микрозаймы в интернете онлайн займ на карту моментальный займ

De Draaideurkast, de kast onder de kasten

 

Vele verschillende soorten kasten bestaan er, maar sinds er kasten bestaan, is de draaideurkast tot op de dag van vandaag nog steeds de populairste en meest gebruikte. De draaideurkastkenmerkt zich door openslaande deuren en kan gebruikt worden in zowat elke ruimte in het huis.

Soorten draaideurkasten

Draaideurkasten zijn er in allerlei soorten, maten en materialen. Hoge draaideurkasten worden vooral gebruikt als kledingkast of boekenkast, lage draaideurkasten worden vaak gebruikt als tv kast, een dressoir of zelfs in het kleinste kamertje van het huis, als een toiletkastje. Een draaideurkast kan je los in de kamer zetten, maar vooral in de wat oudere woningen vindt je nogal eens inbouwkasten met draaideur.

Materialen

Het meest gebruikte materiaal voor een draaideurkast is wel hout. Meest bekend zijn natuurlijk de zelfbouw kasten van IKEA van niet altijd het meest kwalitatieve materiaal. Als deze kast eenmaal staat is het aan te raden deze niet meer te verplaatsen. Maar draaideurkasten kunnen nagenoeg van elk houtsoort gemaakt worden, zoals beuken, eiken, meranti en MDF. Een draaideurkast hoeft ook niet perse in een winkel gekocht te worden. Als je een beetje handig bent, dan knutsel je een draaideurkast zo in elkaar.

Voor zakelijke doeleinden gebruikt men in kantoren vaak stalen draaideurkasten. Deze kasten hebben veel te dragen, zoals veel ordners, dus vaak zijn de planken ook van staal, zodat zij het gewicht kunnen houden. Metalen draaideurkasten zijn er ook in diverse kleuren te verkrijgen.

Een ander speciaal soort draaideurkast van staal is de kluis. Kluizen zijn vrijwel alleen als draaideurkast te verkrijgen. Goede kluizen zijn gemaakt van gepantserd staal. De draaideur is zeer dik en normaal gesproken, niet te doorboren. De deur is voorzien van een zeer stevig slot en te openen met een code of sleutel, of soms een combinatie van beide. Ook kluizen zijn als grote draaideurkasten te verkrijgen, maar ook als kleine exemplaren. Als men een kluis goed wil installeren, boord men deze vast aan de grond of aan de muur, om te voorkomen dat dieven een gehele kluis stelen.

Voor- en nadelen van draaideurkasten

Voordelen van de draaideurkast is dat deze kasten vaak goedkoop zijn, in tegenstelling tot andere kastsystemen. Wanneer men een grote ruimte heeft is een mooie draaideurkast een goede opvulling van de ruimte. Handig is ook dat de deuren naar buiten opgaan, zodat alle ruimte in de kast optimaal gebruikt kan worden.

Het grote nadeel van de draaideurkast is de ruimte die het inneemt. In kleine ruimtes valt de keuze dan vaak niet op een draaideurkast, vooral als men de kast bijvoorbeeld een hele dag open laat staan, omdat deze in een kantoor staat.

De evolutie van de draaideurkast blijft doorgaan, met telkens nieuwe materialen en designs, maar helemaal uit de mode, zal de draaideurkast nooit raken. Het blijft het meest handige en gebruikte kastsysteem.

 


Adverteren op deze website

Copyright © 2018 Wonen-interieur.com | Woonideeën, tips & huis inrichting - All Rights Reserved
Powered by WordPress & the Atahualpa WP Theme by BytesForAll. Now with Tutorials & Support

PoweredBlinds.nl