LED TV aanbiedingen

Wil je een nieuwe televisie kopen en zit je te denken aan een LED TV? Er zijn regelmatig LED TV aanbiedingen beschikbaar bij verschillende aanbieders. Maar wat voor LED TV wil je hebben? Ga je voor de normale LED televisie, of kies je voor OLED of QLED?

Wat is een LED televisie

De LED TV wordt ook wel de LCD LED TV genoemd. De LED televisie een LCD tv met een LED-backlight. Deze televisie verlicht ook de achtergrond. Led kan geplaatst worden op de randen van de televisie, maar ook over de gehele achtergrond.

Wat is een OLED televisie?

Bij de OLED TV worden kleine diodes, ook wel lampjes, gebruikt zodat er geen achtergrondverlichting meer nodig is. De pixels in de televisie kunnen op deze manier zelf licht geven wanneer een elektrische lading door de diode gaat. Met deze technologie is het mogelijk om nog dunnere televisies te produceren.

Wat is een QLED televisie?

QLED is de nieuwste technologie op het gebied van LED. Deze technologie is door Samsung gebruikt om het meest heldere en scherpe beeld te creëren door gebruik te maken van Quantum Dot Light Emitting Diode (QLED). De maximale helderheid van deze nieuwe innovatieve technologie is een helderheid van 1500 tot 2000 nits. Met andere woorden, heel scherp dus!

Verandering van plasma naar LED

Alle grote producenten zijn gestopt met het maken van plasma schermen en daarvoor in de plaats zijn de LED schermen gekregen. Een van de grootste redenen hiervoor is het energie gebruik. Waar een plasma scherm energie verbruikt door de hoeveelheid licht op het beeld, heeft een LED scherm dat niet. Bij een sneeuwlandschap verbruikt een plasma tv aanzienlijk meer stroom dan een LED TV. Er zijn regelmatig leuke LED TV aanbiedingen die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Als je op zoek bent naar een nieuwe LED Televisie, dan raden wij de nieuwe QLED tv aan, omdat deze het beste beeldkwaliteit geven!