Terug van weggeweest: inbouwspots in je plafond

In de jaren ’90 helemaal hot, en daarna ineens niet meer: inbouwspotjes in je plafond. Maar na de hype van filamentslampen van de afgelopen jaren, zien we inbouwspots weer helemaal terugkomen in interieurs. En dankzij het feit dat tegenwoordig steeds meer inbouwspots met LED techniek werken, zijn ze ook nog eens heel gemakkelijk in te bouwen en te onderhouden. Dus ga jij komend jaar voor een nieuw plafond? Denk hier dan eens aan!

 

 

Inbouwspots boven keuken of kookeiland

Inbouwspots passen perfect in strakke interieurs. Want als ze niet branden, zie je zo ook amper zitten. Dus houd je van weinig tierelantijntjes in je interieur, en houd je het graag straks en clean? Dan zijn inbouwspots zeker wat voor jou. Je kan ze natuurlijk door je hele woning verwerken, maar ze zijn juist ook supergeschikt om bijvoorbeeld boven je keuken of boven je kookeiland weg te werken. Met inbouwspots kun je heel gericht lichtval creëren. Liever multifunctionele verlichting? Dan zijn dimbare spotjes het overwegen waard. Die dienen als sfeerverlichting én als functionele verlichting, bijvoorbeeld tijdens het koken.

Inbouwspots zelf inbouwen? Goed te doen!

Om inbouwspots zelf in te bouwen, is het natuurlijk mooi meegenomen als je een beetje handig bent. Maar ook voor de “huis-tuin-en-keukenklusser” is het inbouwen van spotjes gemakkelijk te doen. Om ze netjes weg te kunnen werken heb je wel een verlaagd plafond nodig, waarin je de spotjes verwerkt. Laat je een nieuw plafond plaatsen? Dan kun je de klusser het beste gewoon vragen of hij ook meteen je spotjes plaatst. Toch liever zelf doen? Dan kan deze video van Karwei wellicht helpen.

Iets voor jou, van die inbouwspots?

Dan raden we je “LED geïntegreerde spots” aan. Dat zijn spots waarbij armatuur en lichtbron in één zijn. Die zijn vooral handig wanneer ze stuk gaan; je vervangt dan de complete lamp, en niet enkel de lichtbron. Maar het allerbeste nieuws? Ze gaan amper stuk, want LED gaat tot wel 10 keer zo lang mee als traditionele halogeenverlichting!