Maak van je badkamer een oase

Je badkamer is een plek waar je graag je tijd zou moeten kunnen doorbrengen, tot rust zou moeten kunnen komen. Bieden de oude, koude tegels jou niet echt dit wellness gevoel en wil je liever een moderne houten look voor meer warmte en comfort? Met een nieuwe watervaste laminaatvloer heb je dit doel snel bereikt. 
Kan dat echt, een laminaatvloer in de badkamer? Absoluut, en wij zijn er fan van.
 
 
Watervaste laminaatvloeren voor elke kamer
De nieuwe generatie laminaatvloeren kan perfect in een badkamer, in een keuken of in elke andere kamer geplaatst worden waar met water gewerkt en gemorst wordt – zonder dat de vloer daardoor beschadigd wordt. Een innovatieve techniek in behandeling en verzegeling van de planken en groeven zorgt ervoor dat de vloer perfect tegen vocht beschermd is en er in de ruimtes tussen de planken geen water kan doordringen. Waarom dus niet voor een tijdloos eiken decor in je badkamer kiezen en zo heel gemakkelijk de natuur en het warme gevoel van hout naar binnen halen?
 
Regelmatig onderhoud
Net een badkamer is soms aan een extra reinigingsbeurt toe. Watervast laminaat moet daar natuurlijk ook tegen kunnen. De planken hebben een waterafstotende toplaag met een hoge krasbestendigheid die niet enkel tegen water maar natuurlijk ook tegen het regelmatige poetsen kan. Belangrijk is dat er altijd aangepaste reinigingsproducten gebruikt worden, dus reinigers die voor een laminaatvloer geschikt zijn. 
 
 
Ventilatie en verluchting
Waar veel damp ontstaat, heerst een hogere luchtvochtigheid. Voor korte momenten is dit helemaal geen probleem maar om de schimmelvorming te voorkomen dienen badkamers en keukens goed verlucht te worden. Dit geldt natuurlijk ook als je een laminaatvloer in je badkamer geplaatst hebt. Het blijft toch een vloer die grotendeels van hout gemaakt is en daarom ook op luchtvochtigheid en temperatuurverschillen zal reageren. Open dus regelmatig de ramen of laat de automatische ventilatie het werk doen.
 
Ontelbare mogelijkheden dankzij laminaat
Waterbestendige laminaatvloeren zijn in ongelofelijk veel verschillende formaten en decors verkrijgbaar. Denk aan eender welke houten look en je zal hem binnen het laminaataanbod vinden. Ook extra brede en lange planken zijn ondertussen als waterbestendige variant verkrijgbaar. Van moderne, lichte tot sterk contrasterende interieurs … alles is mogelijk.
 
 
Ga je aan de slag?
Voordat je het watervaste laminaat op de tegels legt, adviseren wij eerst een dampschermfolie als extra bescherming te plaatsen. De vloer zelf kan perfect tegen het water, maar verzegel de hele omtrek nog eens met een silicone voeg of een hydro sealant strip na het plaatsen zodat alle tussenruimtes tussen vloer en plint alsook plint en muur waterdicht afgesloten zijn. Zo voorkom je zeker dat het water ergens tussen kan dringen. Hiervoor zijn zelfs extra afwerkingssets verkrijgbaar zodat je alle benodigdheden rechtstreeks bij de hand hebt.
 
En nu? Genieten van je nieuwe badkamer met een uitgebreide wellness behandeling.