Kies de juiste printer

 

Laten we eerlijk zijn, een printer uitzoeken en kopen is vast niet een van uw favoriete bezigheden. Maar u heeft hem nu eenmaal nodig en dan kunt u maar beter een goede uitkiezen. Daarnaast is het ook niet onbelangrijk dat u een beetje aan de portemonnee denkt. In dit artikel helpen we u dan ook graag bij het uitkiezen van de beste printer!

Koop geen printer die gebruik maakt van cartridges met printkop

Als u op zoek gaat naar een printer dient u allereerst uit te zoeken of de printer die u op het oog heeft gebruik maakt van cartridges met een printkop of niet. Wij raden u een printer die gebruik maakt van zulke cartridges ten zeerste af. Waarom? Nou heel simpel, omdat deze cartridges vele malen duurder zijn, dan cartridges zonder printkop. U gaat dus veel te veel betalen voor uw inkt. Wanneer u een printer koopt met een ingebouwde printkop bent u eenmalig iets meer kwijt, maar hier zult u later profijt van hebben, doordat de gebruikskosten veel lager zullen zijn.

Koop een printer die compatible is met imitatie inkt

Originele inkt van printerfabrikanten is vaak veel te duur. Dit komt, omdat printers tegenwoordig voor een paar tientjes over de toonbank gaan. Het geld moet dus terugverdient worden en dit gebeurt met behulp van de inktpatronen. Je kunt tegenwoordig echter ook imitatie inkt krijgen. Deze cartridges zijn dus niet ontwikkeld door de printerfabrikanten, maar passen wel in de originele printers. Je betaald hier veel minder voor! Soms wel 80% minder! Wil je graag zulke cartridges bestellen? Dan kun je dat hier doen.

 

Dan is er nog keuze tussen een laserprinter en een inkjet printer

Tja welke moet je kiezen… Eigenlijk is dit een gemakkelijke keuze als je de volgende vraag aan je zelf stel:

“Ga ik veel kleuren en/of foto’s printen?”

Zo ja, schaf dan liever geen laserprinter aan.