Van mei worden we op de fiets blij!

Goed, de lente mag zich dan in april al aandienen, maar het echte buitenleven speelt zich vaak pas weer af in de maand mei. In vroegere tijden steevast de maand van de “grote schoonmaak“, maar dat stukje Hollands folklore ligt definitief achter ons. Vraag een twintiger wat de “grote schoonmaak” is en je wordt glazig aangekeken. Wat we vooral wel met z’n allen doen is de tuin flink onder handen nemen. Van ordenen en snoeien, tot grootse klussen. Zijn we eenmaal lekker gesetteld in de tuin, dan breekt de tijd weer aan om er op uit te trekken; en wat is er nu Hollandser om dan je gloednieuwe fiets te pakken…

Fietsen om van te genieten

De fiets is allang niet meer ‘slechts’ een vervoersmiddel. Ouders met kleine kinderen gaan aan de bakfiets, of kopen een ‘moederfiets’ maar ook transportfietsen (geschikt voor zowel heren, dames als grotere kinderen) vormen perfecte fietsen om spullen in te vervoeren, om vervolgens ergens neer te strijken en een heerlijke lommerrijke middag in de zon te beleven. Dergelijke “transport” fietsen (waaronder zoals genoemd de bakfiets) zijn essentieel om je spullen in te vervoeren; gezinnen kunnen op dergelijke wijze loungen waar en wanneer zij maar willen.

Voorjaarsaanbiedingen voor kinderfietsen

Zijn je kinderen inmiddels toe aan echte kinderfietsen, let dan op voorjaarsaanbiedingen: veel online fietsenwinkels verkopen kinderfietsen in de aanbieding zodra de lente invalt (hét moment dat ouders jonge kinderen leren fietsen, pak dus je voordeel hiermee).

Fietsroutes ANWB

Met deze fietsen word je horizon verbreed en kom je op plekjes waar je met de auto nooit zou komen. Kinderen vinden het heerlijk om hun steentje bij te dragen en ook spulletjes mee te nemen. Als gezin trek je er telkens weer op uit, zonder grote hoeveelheden geld te besteden aan ‘betaalde dagjes uit’. Op de website van de ANWB (waar anders!) tref je prachtige, unieke fietsroutes. En je zult zien; ook bij jou in de buurt is verrassend veel te vinden waar je eerder wellicht nooit aan hebt gedacht!