De voordelen van een veranda in je tuin

 

Het is in Nederland vaak nogal regenachtig, ook in de zomer. Maar dan is het wel vaak warm, wat is er dan lekkerder om droog in de warmte te kunnen zitten in een veranda. Dit is maar een van de voordelen. Welke voordelen zijn er nog meer?

Buitenkeuken

Je kunt als je veranda staat ervoor kiezen om hierin een zogenoemde buitenkeuken te plaatsen. In de zomer kun je ondanks dat het regent dan gewoon lekker buiten eten. Daarnaast ben je ook beter beschermd tegen de wind, zodat je ook op een wat winderige dag buiten kunt zitten.

Sfeervol

Voor in de late uurtjes is een veranda ook echt een topuitvinding. Je kunt hier lekker zitten met je vrienden en het gezellig maken. Zet er bijvoorbeeld een hoekbank in van steigerhout, iets wat goed past bij een houten veranda. Leg er wat kussens op en maak er een mooi sfeerlichtje in. Wat ook kan is terrasverwarming in je veranda zetten, of een houtkachel om het er lekker warm te houden.

Het materiaal

Er zijn verschillende soorten veranda’s, die passen bij verschillende stijlen huizen. Heb je een modern huis, dan kun je beter gaan voor een veranda met veel ramen en aluminium. Dit versterkt de moderne looks van je huis. Bij klassieke huizen en boerderijen passen meer houten veranda’s. Toch kun je lekker variëren en naar jouw eigen smaak er een laten plaatsen. Ook van binnen kun je er nog veel aan doen. Laat er planten in groeien of tegen de steunen aan zodat het een natuurlijkere afscheiding lijkt.

Personalisatie

Je kunt je veranda plaatsen waar je maar wilt, tegen je huis aangebouwd of ergens in de tuin.  Verder kun je ervoor kiezen om de overkapping al dan niet zelf kunt verwijderen. Verder kunnen er schuifwanden van glas in de veranda geplaatst worden zodat je makkelijk in en uit je tuin kan lopen.