Hoe onderhoud ik mijn keuken?

De keuken, een ruimte waar we veel tijd doorbrengen. Als je een nieuwe keuken koopt, ga je ervan uit dat je er heel lang van kunt genieten. Maar hier is wel enige onderhoud voor nodig.

Met regelmatig onderhoud kun je de levensduur van je keuken aanzienlijk verlengen. De keuken moet regelmatig schoongemaakt worden om de keuken zo mooi mogelijk te houden. Wij geven je enkele tips om te zorgen dat jij nog heel lang van je keuken kunt genieten!

Verwijder etensresten direct

Etensresten of afval hoopt zich op in de kleinste hoekjes en openingen. Vaak op de plekken waar je nooit of niet vaak schoonmaakt. Plekken waar je af en toe een spons over moet halen zijn de handvaten van de keukenkastjes en keukenlades, onder de koelkast en de afsluitranden van koelkasten, vriezers, ovens en magnetrons. Dit zijn plekken die niet dagelijks schoongemaakt worden. Deze plekken worden juist vaak vergeten. Hierdoor hoopt de viezigheid zich op. Hoe langer je dit laat zitten, hoe moeilijker het te verwijderen is.

Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Keukenapparatuur bestaat uit verschillende materialen. Deze materialen moeten op verschillende manieren schoongemaakt worden om krassen en strepen te voorkomen. Het is daarom erg belangrijk dat je de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt. Je kunt voor het aanrecht en de keukenapparatuur niet hetzelfde schoonmaakmiddel gebruiken.

 

Keukenbladen zijn verkrijgbaar in veel verschillende materialen. Ook deze materialen moeten op een andere wijze schoongemaakt worden. Voor elk soort aanrechtblad is een specifiek schoonmaakmiddel verkrijgbaar. Je kunt aan de keukenspecialist vragen van welk materiaal je aanrechtblad is gemaakt. Met het juiste schoonmaakmiddel weet je zeker dat je het keukenblad niet beschadigd.

 

Keukenrenovatie

Het onderhoud van de keuken is erg belangrijk. Als je de keuken goed onderhoudt kun je er gemakkelijk 20 jaar van genieten. Maar soms heeft onderhoud geen zin meer en is de keuken toe aan een renovatie. Met een professionele keukenrenovatiekun je zelf kiezen welke onderdelen je gerenoveerd wilt hebben. Je keuken kan er dan weer jaren tegenaan. Maar juist na de renovatie is het belangrijk dat je de keuken goed onderhoudt.