Oosterse woonaccessoires: een gemakkelijke impuls voor de woonkamer

 

Een manier om de woonkamer een compleet andere look te geven is door het vervangen van de accessoires. Woonaccessoires zijn meestal vrij goedkoop en kunnen wonderen doen voor jouw woonkamer. Ben je je woonkamer zat aan het worden, maar vind je het zonde om al je meubels te vervangen? Vervang dan alleen je accessoires voor een compleet nieuwe look!

 

Een look dat steeds populairder wordt is de oosterse look. Vooral de accessoires zijn in trek bij velen. Deze accessoires zitten vol met prachtige details. Beleving staat bij oosterse woonaccessoires centraal en het creëert een warme sfeer in huis.

 

Wat zijn nou precies oosterse woonaccessoires?


Oosterse woonaccessoires komen in vele verschillende vormen en maten. Oosterse woonaccessoires zorgen al snel voor Arabische sferen, zodat je snel een vakantiegevoel krijgt. Een aantal populaire accessoires zijn lantaarntjes, lampen, kussentjes, waxinelichthouders, dienbladen, kaarsenhouders, et cetera. Wat aan dit rijtje opvalt is dat de meeste dingen zorgen voor verlichting. Dit komt doordat het vooral gaat om sfeer, en sfeer wordt vaak gecreëerd met verlichting.

 

Oosters combineren met het interieur in de woonkamer


De adembenemende Oosterse Egyptische en Marokkaanse lampen zijn échte eyecatchers! Vaak hebben deze lampen duizenden gaatjes en details, zodat de oosterse sferen helemaal te zien zijn in de woonkamer. Om het hele plaatje af te maken zijn er verschillende soorten oosterse kussens op de markt, ieder met unieke designs. Deze kunnen een gezellige sfeer creëren op de bank, zodat de bank een hele andere look krijgt. Op tafel kunnen de mooie kaarsenhouders terwijl er een bakje Marokkaanse thee wordt geserveerd op een oosters dienblad.

 

De kleuren die hiervoor gebruikt kunnen worden zijn vaak de rode en warme tinten. Deze kleuren stralen echt het oosterse leven uit. Passen deze kleuren nou niet bij de rest van het interieur of houd je simpelweg gewoon niet van rode en warme tinten? Ga dan vooral aan de gang met licht en denk aan witte en vooral zilvertinten. Veel dienbladen en lantaarntjes zijn zilver. Dit is een kleur die vaak overal mooi bij past.

 

Al deze accessoires kunnen er dus voor zorgen dat de woonkamer een compleet andere look krijgt dan voorheen, zonder dat je veel geld kwijt bent.