Tips voor het aanleggen van kunstgras

Kunstgras is erg populair. Kunstgras ziet er vaak mooier uit dan echt gras en biedt ook veel voordelen. Je hoeft bijvoorbeeld nooit meer gras te maaien en je hebt geen ergernis meer van kale plekken, mos en onkruid. Je kunt het kunstgras door een professional laten leggen maar het is ook erg gemakkelijk zelf te doen. Met de juiste instructies heb jij het kunstgras in no time gelegd.

Wij geven je een paar tips om je op weg te helpen!

Zorg voor een goede ondergrond

De ondergrond voor het kunstgras is erg belangrijk. De ondergrond zorgt voor stabiliteit, het kunstgras komt hierdoor vlak en stevig op de grond te liggen.

 

De onderbouw moet voldoen aan drie aspecten:

  1. De ondergrond moet vlak zijn
  2. Het moet waterbestendig zijn
  3. De grond moet voldoende gewicht kunnen dragen

 

De ondergrond moet verdicht en geëgaliseerd worden. Het verdichten van de grond doe je met een trilplaat. Nadat je dit hebt gedaan, ga je de grond egaliseren. Bepaal de juiste hoogte op belangrijke punten. Met een waterpas kun je deze hoogte vervolgens doortrekken.

Kunstgras leggen

Als je het kunstgras naar wens hebt gesneden kun je deze vast gaan lijmen. Het is belangrijk dat het ondertapijt schoon is, zodat er geen viezigheid op de lijmband komt. Dit kan ervoor zorgen dat de lijm niet goed plakt. Als de lijmband is gelegd kan het kunstgras terug op de ondergrond geslagen worden. Als de naden vast gelijmd zitten, kunnen de randen ingesneden worden. Zorg ervoor dat het kunstgras niet meer kan bewegen, dit doe je door het kunstgras vast te zetten met haringen of zware objecten.

 

Nadat het kunstgras is bijgesneden is het zo goed als af. Het enige wat er nog moet gebeuren is het vegen van zand in het kunstgras. Dit zand zorgt ervoor dat het kunstgras niet meer verschuift. Als het zand gelijkmatig is verdeeld, kan het gazon in gebruik worden genomen.

Wil jij ook kunstgras?

Kunstgras is niet moeilijk om zelf te leggen, maar het kost je wel wat moeite en tijd. Zie je het niet zitten om zelf kunstgras te leggen? Er zijn veel professionals die jou maar al te graag helpen bij het aanleggen van een nieuw gazon. Wil je meer informatie over het leggen van kunstgras of wil je kunstgras kopen? Neem dan eens een kijkje op de website van Super Kunstgras. En vraag je gratis kunstgras stalenaan om het effect van kunstgras te ervaren.