Verschillende stijlen betonnen trappen

In veel woningen zie je de betonnen trap voorbij komen. Beton is super sterk, duurzaam en bestand tegen een stootje. Maar zo’n trap is erg kil en geeft niet bepaald een warm gevoel. Een betonnen trap kun je gemakkelijk afwerken met elk type materiaal om te zorgen voor een warmere look.  

Heb jij een betonnen trap en ben je toe aan iets anders? Of wil je de betonnen trap een andere look geven? Dan is het handig om te weten wat de mogelijkheden zijn.

Betonnen trap bekleden

Wil je je betonnen trap een andere stijl geven? Dan kan je verschillende richtingen uit. Je kunt de betonnen trap bijvoorbeeld met hout bekleden. Dit past goed in moderne interieurs, maar ook in een landelijk interieur werkt deze combinatie perfect. Je kunt de trap een klassiek tintje geven door te kiezen voor trapbekleding met een klassieke houtsoort. Vind je het alsnog te kil? Dan kun je je betonnen trap laten bekleden met tapijt. Dan krijg je direct het warme en huiselijke effect. Er zijn verschillende mogelijkheden, zowel qua kleur als vorm. De keuze is aan jou!

Geef je trap de betonlook

Beton is stoer, maar je kunt de trap ook een eigen look geven. Neem bijvoorbeeld de “betonlook”. De trap lijkt van beton, maar de treden zijn voorzien van een harde bekledingsplaat die kras- en slijtvast is. Deze bekledingsplaat behoudt altijd dezelfde kleur en structuur, hoe vaak je er ook overheen loopt. De toplaag is bestand tegen hitte en vlekken en voelt niet koud aan zoals echt beton. Wil je de uitstraling van een betonnen trap, maar geen grote investering doen? Dan is de betonlook iets voor jou.

Betonnen traprenovatie

Een klassieke, moderne of industriële trap. Het kan allemaal. Het is belangrijk dat je een trap creëert die past bij de identiteit van het huis. De betonnen trap hoeft niet kil te zijn, je kan er je eigen draai aan geven. Misschien wil je zelfs wel van het beton af. Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kan de trap een kleurtje geven, met hout bekleden of je eigen design toepassen.  Misschien heb je zelf al een idee over traprenovatie, maar het is nooit een slecht idee om een vakman uit te nodigen.