Woonverzekeringen

 

Er zijn veel verschillende verzekeringen. Zo is het vaak moeilijk om te bepalen welke woonverzekering jij nodig hebt. Als je gaat verhuizen is het een goed moment om je verzekeringen weer eens te bekijken, en te onderzoeken welke verzekeringen je echt nodig hebt en welke eigenlijk zonde van het geld zijn. De premie voor de woonverzekering verschilt per verzekeraar. Daarom is het belangrijk dat je voor het afsluiten van een verzekering, voldoende informatie verzamelt.

Verschillende woonverzekeringen

Er zijn veel verschillende woonverzekeringen. Je kunt verzekeringen rondom de woning maar ook rondom je gezin afsluiten. Er is keuze uit deze verzekeringen:

 

  • Inboedelverzekering: met deze verzekering ben je verzekerd voor al je spullen binnenshuis bij diefstal en schade.
  • Opstalverzekering: je bent verzekerd voor storm-, brand- en waterschade aan uw huis met deze verzekering. Ook als je schade hebt aan je tuin, garage of schuur.
  • Ongevallenverzekering: met deze verzekering ben je verzekerd als een ongeval gebeurd. Jij en je gezin zijn overal
  • Aansprakelijkheidsverzekering: je bent verzekerd voor de schade die je veroorzaakt aan een ander.
  • Rechtsbijstandverzekering: met deze verzekering ben je verzekerd voor juridische hulp.
  • Reis en annuleringsverzekering: je bent verzekerd met weekendjes weg en in de vakantie.

 

BIj veel verzekeringsmaatschappijen geldt : hoe meer verzekeringen je afsluit, hoe meer korting je krijgt.

Afbeelding (gratis & rechtenvrij): https://cdn.pixabay.com/photo/2017/01/17/19/52/insurance-1987848_960_720.png

Welke verzekering heb ik nodig?

Woonverzekeringen zijn wettelijk niet verplicht. Je bepaalt zelf of je je ergens voor wilt verzekeren of niet. Voor veel huiseigenaren is een opstalverzekering echter verplicht als je een hypotheek wilt afsluiten. Maar bij het huren van een huis is er in veel gevallen geen opstalverzekering nodig. De opstal- en inboedelverzekering worden bijna door alle woningbezitters afgesloten. Deze verzekeringen vormen de basis.

 

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):https://cdn.pixabay.com/photo/2017/09/07/08/54/money-2724248_960_720.jpg

Verzekeringsmaatschappij

Ben je nog op zoek naar een woonverzekering? Of wil je je verdiepen in de mogelijkheden van het combineren van verzekeringen? Het is vaak voordeliger als je meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar afsluit. Dit is voor jou zelf ook veel overzichtelijker. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Unigarant. Hier vind je niet alleen woonverzekeringen, maar ook verzekeringen voor de auto of de fiets.