Lifehacks voor een kleine woonkamer

Soms heb je nou eenmaal een kleine woonkamer, maar die kan je gewoon heel groot laten ogen door middel van de volgende tips. Wanneer je deze tips inbrengt in je interieur zal je kamer er een stuk ruimer uitzien dan dat hij werkelijk is!

Tv ophangen

Hang je televisie op. Het geeft meer plek op de grond, omdat er geen televisie in de weg staat. Het ziet er ook heel stijlvol uit en in een kleine woonkamer is het soms de enige optie.

Planken

Denk eraan om in je woonkamer een paar opbergplekken te hebben waar je spullen kunt laten, zoals boekenplanken of ingebouwde plek. Denk bijvoorbeeld aan een salontafel met lades of een bank die je open kunt doen en spullen in kunt bewaren.

Werk naar boven

Als je niet veel plek hebt, kun je ook naar boven werken. Werk met een hoge kast, hoge planken boven elkaar zodat je daar spullen in kunt zetten. Hanglampen of muurlampen werken ook goed, en laten je ruimte over hebben in je woonkamer.

Het is zelf een beetje aanvoelen hoe jij je plaats wil gebruiken. De enige heeft nou eenmaal meer ruimte nodig dan de ander om zijn of haar spullen op te bergen. Een laatste tip die ook goed werkt, is houd je kamer clean, hoe drukker je het maakt, hoe kleiner de ruimte oogt. Houd het rustig en je zult zien dat het ook fijner is om te relaxen in die kamer. Heb je nog meer tips nodig? Kijk dan eens op extrawonen.nl voor nieuwe ideeën.