Meer groen in je badkamer!

Vaak wordt de badkamer ingebeeld als een schone, witte ruimte die vrijwel puur functioneel is. Toch is ook hier enorm veel sfeer aan te brengen. Dit kan interessant kan zijn, want we gebruiken deze ruimte over het algemeen meerdere keren per dag op belangrijke momenten. Een luchtigere sfeer verbeterd je humeur voor de rest van de dag. Een van de manieren om een badkamer veel sfeer mee te geven, is door het groener te maken.

Bescheiden of uitbundig

Er zit vrijwel geen limiet aan de hoeveelheid planten je in de badkamer kwijt zou kunnen. Voor veel mensen zal een klein plantje op de wastafel of spoelbak al genoeg groen effect opleveren. Maar als je echt van natuur houdt is het misschien leuk om aan meer planten te denken. Je kunt het eigenlijk zo gek maken als je wilt, het is mogelijk om een ware jungle te creëren. Altijd al gedroomd om tussen het groen te douchen? Behang de douchewand met hangplanten voor het effect van een verscholen waterbron. Als je dit een natuurlijk effect mee wilt geven, dan is het leuk om soms juist een blad of tak iets te ver uit te laten steken en een beetje in de weg zit. Dit soort indelingen van planten werken beter hoe meer natuurlijk daglicht er de ruimte binnen komt.

Een geschikt klimaat

Leuk van die planten, maar waarom in de badkamer? Dat komt omdat de badkamer van nature een vrij vochtige en warme plek is, vergeleken met de rest van het huis. Dat levert dus een goed klimaat op om wat meer planten, eventueel ook de wat meer tropische varianten, uit te stallen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan varens en bananenplanten, die het in zo’n klimaat beter uit kunnen houden.

Overdekt tuinieren

Wat dit ook interessant maakt is dat het een soort tuintje creëert waar je geen buitenruimte voor nodig hebt. Houd je van tuinieren, maar woon je in een appartement of is het klimaat te koud? Tuinier dan in de badkamer! Door het vocht zorgen veel planten ook een lange tijd voor zichzelf, wat minder werk oplevert! Meer over uniek tuinieren vind je op Tuinplek.