Geen ruimte voor zijn spullen

Verliefd, verloofd, getrouwd, of gewoon lekker samenwonen met je lief! Eigenlijk maakt het allemaal niet uit, zolang je maar gelukkig bent. Nog helemaal in de ‘roze wolk’ besluiten jullie dat je net zo goed samen kunt gaan wonen. Jullie zijn toch altijd samen en zo bespaar je niet alleen (reis)tijd, maar ook nog eens aanzienlijk wat geld. Goed idee dus! Maar, die spullen van hem, moeten die er echt nog bij?

Prioriteiten stellen

In deze tijd van ‘eerst carrière maken en dan pas settelen’, zien we steeds vaker dat ervoor wordt gekozen om eerst alleen of met huisgenoten zelfstandig te gaan wonen, en carrière te maken. Als het kan ook nog even de wereld zien en daarna pas settelen. Weg van het ouderlijk nest en op eigen benen. Heerlijk!

Om alles te kunnen betalen wordt in veel gevallen gekozen om samen met één of meerdere vrienden of bekenden in één huis of appartement te gaan wonen. Dat gaat over het algemeen prima.

Van één huis naar twee?

Een win-win situatie voor iedereen dus, je huis delen met huisgenoten. Tot het moment daar komt dat één van de huisgenoten besluit om samen met zijn of haar geliefde samen te gaan wonen. Dan begint het hele geregel vaak van voren af aan.

Er moet een nieuwe huisgenoot gevonden worden voor de achterblijver(s), die anders de rekeningen niet meer kunnen betalen en er wordt verhuist door degene die met zijn of haar vriend of vriendin gaat samenwonen, of misschien wel trouwen…

Trouwen, een samenlevingsovereenkomst, of eerst ‘hokken’

Keuzes genoeg, als je besluit om samen te gaan wonen. Meestal wordt er toch gekozen om eerst maar gewoon te verhuizen en daarna te besluiten of er getrouwd gaat worden of dat het een samenlevingsovereenkomst wordt. Vaak hangt de keuze voor één van deze twee mogelijkheden af van het feit of er al sprake is van een kinderwens of niet.

Het uur U

Dan is het zover! Er is een ‘vervangende’ huisgenoot gevonden en de spullen en meubeltjes die mee moeten naar het nieuwe onderkomen staan ingepakt. Niets staat de verhuizing meer in de weg. Daar is het busje voor de verhuizing al. Gelukkig kon een vriend van een vriend die even lenen van zijn baas en ook nog een dagje vrij nemen om te helpen. Alles past er gelukkig in. Op het nieuwe adres aangekomen worden de meubeltje en de spullen uitgeladen en naar binnen gebracht.

Help! Er is niet genoeg ruimte!

Al snel blijkt het toch tegen te vallen met de beschikbare ruimte. Even zijn meubels aan de kant. De onvermijdelijke conclusie dat er gewoonweg niet voldoende ruimte is volgt al snel. Wat nu? Er wordt gezamenlijk besloten dat er dan maar spullen moeten worden opgeslagen. De vraag is of dat bij familie en vrienden gaat gebeuren, of misschien toch bij een professioneel opslagbedrijf. Die keuze is natuurlijk niet zo moeilijk: alle spullen verdeeld over verschillende adressen of, alles netjes en overzichtelijk bij elkaar. Alleen dat prijskaartje is nog een heikel punt.

Professionele opslag

Woon je in Amsterdam of Rotterdam, of ergens in de buurt van deze twee steden, kijk dan eens bij kijk dan eens bij Shurgard Amsterdam of Shurgard Rotterdam. Die hebben perfecte opslagmogelijkheden, voor hele redelijke tarieven. Ook als je niet zoveel hoeft op te slaan kan je daar prima terecht. Dan heb je al je spullen netjes bij elkaar en staan ze veilig, droog en verwarmd op je te wachten. Dat scheelt je een hoop geld wat je weer aan andere zaken kunt besteden en je hoeft niet met je spullen te leuren!