Werkkamer inrichten: waar u op moet letten

 

Een werkkamer is huis hebben is heerlijk: u kan er heerlijk in rust werken aan uw werk- of schoolopdrachten. Deze oase van rust verdient daarom wat extra aandacht tijdens het inrichten van de ruimte. Denk hierbij aan een fijn zittende bureaustoel, een bureau met voldoende schrijfblad en goede verlichting en ventilatie zodat u scherp blijft. Lees snel verder hoe u de perfecte werkkamer kan inrichten.

Bureau

Een goed bureau is super belangrijk als u ongestoord wilt werken. Dit houdt in dat het bureau aan een aantal eisen moet voldoen. Ten eerste is de stevigheid van het bureau erg belangrijk: weinig dingen zijn zo storend als werken aan een wankelend en wiebelend bureau. Ga daarom altijd voor een stevig bureau van duurzame materialen. Dit is de investering uiteindelijk zeker waard. Ten tweede is de hoogte van het bureau van belang; deze moet in verhouding staan met de hoogte van uw bureaustoel en uw lichaamslengte. Hiermee werkt u altijd op een fijne hoogte, waardoor uw schouder en rug minder belast worden, dus verbetert dit de ergonomie tijdens uw werk. Tegenwoordig zijn veel bureaus ook in hoogte verstelbaar, dit is ideaal wanneer u niet zeker weet wat de ideale hoogte is voor u, of wanneer u hier graag in afwisselt. Ten slotte is de afmeting van het werkvlak ontzettend belangrijk bij het kiezen van een bureau dat voor u geschikt is. Zorg er zeker voor dat het werkvlak niet te klein is, want dat kan ontzettend veel ergernis veroorzaken.

 

Stoel

De keuze voor de juiste stoel is essentieel. Ieder persoon heeft andere voorkeuren en daarom is het onmogelijk om te zeggen welke de beste is. Ga daarom bij uw plaatselijke woonwinkel stoelen testen op comfort en stevigheid. In showrooms van winkels  als Moderne Meubels in Veenendaal, is vaak een ruime selectie aan stoelen van allerlei soorten en maten. Zoals je op hun website ziet, kan je ook gaan voor een retro design fauteuil.

Verlichting

Het belang van goede verlichting in een werkruimte wordt vaak onderschat. Probeer zo veel mogelijk te werken met natuurlijk licht via ramen en lichtkoepels. Natuurlijk is het voor de avonduren ook erg belangrijk om goed verlicht te werk te kunnen gaan. Voorzie de ruimte daarom ook van voldoende verlichting. U kan hierbij denken aan plafondlampen, staande lampen en bureaulampen.