3 tips die je helpen bij het kiezen voor jouw perfecte boxspring

 

Heb je interesse voor een nieuwe boxspring, maar weet je niet zo goed waar je op moet letten? Neem dan de volgende drie tips in je achterhoofd wanneer je gaat testen!

  • Denk aan je rug, kies een geschikt matras!

Wees niet te krenterig wanneer het gaat om de keuze voor de matrassen. Een boxspring bestaat namelijk uit een combinatie van twee matrassen én een matrastopper. De samenstelling van deze matrassen zijn essentieel voor het totale ligcomfort. Over het algemeen geldt dat hoe steviger het matras des te beter de ondersteuning aan je rug. Heb je dus last van rugklachten of ben je al wat verder op leeftijd, kies dan voor een paar stevige (liefst pocketvering) matrassen. Heb je toch liever een zachter ligcomfort? Kies dan voor een soepele matrastopper, deze hoeft namelijk geen ondersteuning te bieden aan de rug.

  • Bepaal welke functie(s) de boxspring voor jou moet bieden

Oké, een boxspring koop je uiteraard om op te slapen. Toch kan het zo zijn dat er voor jou ook andere praktische redenen zijn om voor een boxspring te kiezen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je in bed nog graag even een boek leest of een film of serie wilt bekijken. Een geëlektrificeerde boxspring is hiervoor perfect geschikt aangezien je deze in een rechte positie kunt brengen. Op deze manier voorkom je rug- en of nekklachten!

  • Bepaal voor welke periode je de boxspring aanschaft

Boxsprings zijn verkrijgbaar in zeer uiteenlopende prijsklassen. Dit kan ertoe leiden dat het voor jou moeilijk is om een keuze te maken. Hierom is het aan te raden om voor het uitzoeken voor jezelf te bepalen hoe lang de boxspring mee moet gaan. Kies je voor een boxspring als tijdelijke voordelige optie of ben je van plan om er nog jaren goed op te kunnen slapen? Logischerwijs ben je bereid om meer te betalen voor een boxspring wanneer je van plan bent om er nog jaren gebruik van te maken.

 

Bron: https://www.iboxz.nl/