Vergemakkelijk de toegang tot afgesloten ruimten, plaats een strokengordijn!

 

Er kunnen meerdere redenen zijn om een bepaalde ruimte af te sluiten van de overige ruimten. Denk hierbij aan wettelijk gestelde eisen en of praktische redenen. In dit artikel wordt uitgelegd waarom een strokengordijn hiervoor een ideale oplossing kan zijn!

Een strokengordijn? Wat is dat precies?

Een strokengordijn is feitelijk niet meer dan een reeks lange stroken PVC die naast elkaar hangen en op deze manier een afgesloten gordijn vormen. Strokengordijnen zijn verkrijgbaar op rol, maar kunnen ook op kant-en-klaar op maat gemaakt worden! Hierover later meer.

De verschillende toepassingen van strokengordijnen

Over het algemeen worden strokengordijnen gebruikt om temperatuurverschillen tussen verschillende ruimten mogelijk te maken.

Neem bijvoorbeeld een koelcel in een ruimte waar veel in en- uitgelopen wordt. Een hermetisch afgesloten deur is in dat geval niet praktisch aangezien het de toegang tot deze ruimte compliceert. Bovendien wordt bij het openen van zo’n deur de afgesloten ruimte relatief lang blootgesteld aan de buitentemperatuur, terwijl een strokengordijn automatisch weer achter je sluit. Dit zul je op termijn terug gaan zien in de energierekening!

Denk ook aan redenen aangaande hygiëne. Zo is het bijvoorbeeld voor een onderneming die handelt in groente en fruit wel zo fris dat deze producten niet in aanraking kunnen komen met insecten of ander ongedierte. Een strokengordijn sluit deze ruimte af, maar houdt de toegang tot deze ruimte nog steeds kinderlijk eenvoudig!

Ook kan het zo zijn dat het voor jouw onderneming wettelijk is voorgeschreven om potentieel gevaarlijke ruimten af te scheiden van de overige ruimten. Zo zie je in bouwmarkten vaak dat de toegang naar de ruimte waar houten planken op maat gezaag worden, is afgesloten van de winkelruimte. Zo zijn er nog meer denkbare voorbeelden van mogelijk gevaarlijke ruimten.

Waar kan ik terecht voor een strokengordijn?

Ben je overtuigd van de voordelen van strokengordijnen en wil je je online verder oriënteren naar de verschillende toepassingen van strokengordijnen? Bekijk dan welke mogelijkheden er voor je zijn.

Strokengordijnen op maat

Strokengordijnen zijn verkrijgbaar in standaardafmetingen, maar kunnen ook op maat gemaakt worden. Op deze manier hoef je er zelf niet meer mee te prutsen! Om te bepalen of voor jouw ruimte een strokengordijn op maat geleverd kan worden, moet je inzichtelijk hebben hoe groot je deze wilt hebben; hoe groot de overlap moet zijn en aan welke specifieke vereisten jouw strokengordijn moet voldoen. Bekijk de mogelijkheden voor strokengordijnen om hier een goede keus in te maken!