Tips voor het verhuizen naar jouw nieuwe woning

 

Wanneer je gaat verhuizen naar een nieuwe woning brengt dit veel stres met zich mee. Je moet tenslotte veel dingen regelen zoals het opzeggen van je tv-abonnement, het regelen van voldoende verhuisdozen, je spullen inpakken enzovoort. Maar waar moet je nou allemaal aan denken en hoe kun je het beste alles regelen? Dit artikel geeft je een aantal tips zodat jouw verhuizing vlekken loos verloopt.

 

Wat moet je regelen

Er zijn een hoop dingen die je moet regelen voordat je gaat verhuizen. Hieronder een lijstje met de belangrijkste dingen die je geregeld moet hebben:

  • Huurtoeslag regelen
  • Huur opzeggen/ woning verkopen
  • Koopcontract regelen
  • Maandelijkse belastingteruggave aanpassen
  • Verhuisdozen aanschaffen
  • Spullen inpakken
  • Spullen weggooien

Er zijn natuurlijk veel meer dingen die je geregeld moet hebben wanneer je gaat verhuizen. Echter zijn dit de belangrijkste dingen die je van tevoren geregeld moet hebben voordat je daadwerkelijk kan gaan beginnen met verhuizen.

 

Verhuizen

Efficiënt verhuizen is niet altijd even makkelijk. Van tevoren is het belangrijk dat je aan vrienden en familie vraagt of zij jou eventueel kunnen helpen met het verhuizen van je spullen. Dit kan een hoop tijd en moeite schelen met het vervoeren en tillen van spullen. Verder kun je eventueel een auto huren als je zelf geen grote auto hebt om je spullen in te vervoeren. Ook is het belangrijk dat je genoeg inpakmateriaal hebt zoals noppenfolie en verhuisdozen. Vaak kun je verhuisdozen kopen bij een bouwmarkt, wanneer je dan ongebruikte verhuisdozen over hebt kun je deze vaak kosteloos terugbrengen. Zo kun je genoeg dozen kopen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over dat je er teveel hebt gekocht. Tot slot kun je bijvoorbeeld een verhuislift hurenom makkelijker zware spullen de trap op te krijgen.