Keuze uit diverse keukenblokken

 

Als je een huis gekocht hebt is er grote kans dat er een keuken in zit die niet naar jouw smaak is. De kastjes vind je niks, de kleur spreekt je niet aan of misschien zitten er wel niet de inbouwapparaten in die jij graag zou zien. Als de keuken dan wel aan vervanging toe is kun je op voorhand het beste eens goed rondkijken wat er allemaal aan keukenblokken te koop is.

 

Van tevoren kijken wat er allemaal te koop is

Keukenblokken zijn er in tal van modellen, soorten en kleuren te koop. Online vind je veel aanbieders die je modellen laten zien waaruit je een keuze kunt maken. Het is altijd slim eerst goed rond te kijken wat je mooi vindt maar een keuken in het echt bekijken in een showroom is zeker aan te raden omdat je dan ook goed kunt zien hoe deze er in het echt uitziet.

 

Beschikbare ruimte opmeten

Voordat je overgaat tot de aanschaf van een keukenblok dien je rekening te houden met diverse factoren. Kijk om te beginnen altijd goed hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt. Goed meten is een vereiste. Keukenblokken worden in standaardmaten gemaakt maar maatwerk sluit beter aan. Dit is duurder maar dan heb je ook een keuken die goed past en die niet net een paar centimeter te klein is of te strak geklemd zit en kromtrekt.

 

Passend bij de rest van het huis

Kijk goed of het keukenblok ook bij de rest van het interieur past. De keuken dient bij de stijl van de rest van het huis te passen maar ook bij de muren en de vloer die er al zijn. Op die manier vormt alles een mooi geheel.

 

Kleur en stijl

Kies voor een kleur en stijl die je mooi vindt en je aanspreekt maar houd er zeker rekening mee dat je een hele tijd met het keukenblok dient te doen. Als je voor een aparte of extreme kleur of uitvoering kiest is de kans dat je deze eerder beu bent natuurlijk veel groter en dan zit je met een keuken te kijken die je niet mooi (meer) vindt.

 

Inbouwapparatuur

Bepaal van tevoren wat voor kasten en inbouwapparatuur je wilt hebben. Kijk niet alleen naar de vormgeving van de kastjes maar ook naar hoeveel je er wilt hebben en hoeveel je er kwijt kunt. Kastjes in een keukenblok kunnen laden of schappen hebben maar ook diverse groottes. Welke inbouwapparatuur je wilt verschilt per persoon. Niet iedereen wil bijvoorbeeld een oven of vaatwasser dus je kunt het beste op voorhand bepalen wat je handig vindt om te hebben en dit laten inbouwen.

 

Tekening en offerte

Als je een keukenblok gevonden hebt dat naar je smaak is kun je het beste eerst een goede tekening en offerte laten maken. Op die manier kun je alvast op papier zien hoe de keuken eruit komt te zien maar ook wat de kosten ervan zijn. Met name als je rekening dient te houden met een bepaald budget is het belangrijk dat de prijs daarbinnen blijft. Inspiratie opdoen? Bekijk verschillende keukenblokken bij Kitchenettesdirect