Het juiste matras kiezen

Een matras heeft veel invloed op de kwaliteit van je nachtrust. Daarom is het belangrijk dat je, voordat je tot aanschaf over gaat, onderzoekt welk matras het beste bij jou past. In dit artikel geven we je nuttige informatie die je kunt gebruiken bij het maken van je keuze. Daarnaast adviseren we je om een beddenspeciaalzaak te bezoeken en om advies te vragen. Een specialist kan je immers het beste helpen bij het kiezen van een matras. Een voorbeeld van een winkel met geschoold personeel dat je van een passend advies kan voorzien vind je hier: matrassenwinkel Den Haag.

Slaap en transpireren

Iedereen transpireert tijdens het slapen. De een meer dan de ander. Maar gedurende de nacht verlies je hoe dan ook veel vocht, waardoor je ’s morgens vaak meer drinkt dan de rest van de dag. Als je veel transpireert, dan is een goede luchtcirculatie in je matras extra belangrijk. Matrassen die van koudschuim of natuurlijke latex zijn gemaakt, ventileren goed en zijn daardoor een goede keuze voor mensen die veel transpireren.

Rugklachten na het slapen

Sta je na het slapen regelmatig op met rugklachten? Dan is het belangrijk dat het matras voor een goede lichaamsondersteuning zorgt. Voorbeelden van matrassen die hierin tegemoet komen zijn onder andere traagschuim en koudschuim matrassen en matrassen die van natuurlijke latex zijn gemaakt.

Welk matras bij welke bedbodem?

Hoewel de bedbodem slechts een klein aandeel heeft in de kwaliteit van de nachtrust, is het wel zo dat het ene matras beter bij een bepaalde bedbodem past dan bij het andere. Heb je bijvoorbeeld een boxspring? Dan zijn matrassen met een pocketvering meestal een prima keuze. Bij een spiraalbodem is een pocketvering matras ook een prima, zolang de bodem dwars is gespannen. Tot slot is een latex matras een geschikt als je een schotelbodem hebt.

Zo gaat je matras langer mee

Als je eenmaal het juiste matras hebt gevonden, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Om dat voor elkaar te krijgen, kun je het volgende doen:

Luchten

Zoals gezegd verlies je tijdens je nachtrust veel vocht. Daardoor is je matras een beetje vochtig als je uit bed gaat. Door dagelijks na het opstaan je slaapkamer te luchten, kan het matras snel en goed drogen.

Gebruik een molton of onderdeken

Om je matras langer goed en schoner te houden, is het aan te raden om een molton of onderdeken tussen je hoeslaken en het matras te gebruiken. Was de molton of onderdeken iedere maand om je bed fris te houden.

Draai je matras om

Dit is niet bij alle soorten matrassen nodig. Bij matrassen die niet-symmetrisch zijn hoeft het niet bijvoorbeeld niet. Bij andere soorten matrassen is het over het algemeen bevorderlijk voor de levensduur om het matras zo nu en dan om te draaien. Op die manier slijt het matras in zijn geheel genomen minder snel.

Was de tijk van het matras

Matrassen in de hogere prijsklassen hebben meestal een afritsbare tijk. Het is wel zo fris om die zo nu en dan te wassen. Bijvoorbeeld iedere zomer voordat je op vakantie gaat. Dan kom je thuis en slaap je in een heerlijk fris bed!

Win advies in bij een beddenspeciaalzaak

Zoals we in de inleiding van dit artikel al vertelde, is het aan te raden om een beddenspeciaalzaak te bezoeken om het juiste matras uit te kiezen. Een winkel waar al meer dan 100 jaar wordt geadviseerd bij het kiezen van het juiste matras is beddenspeciaalzaak Engering uit Den Haag. Maar als je in Groningen woont, dan is dat natuurlijk ver weg. In dat geval is het een kwestie van even op Google zoeken op ‘beddenspeciaalzaak’ met je woonplaats erachter. Wij wensen je alvast een fijne nachtrust!

Deze advertorial is geplaatst door (Sjoerd Hansen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.