Snel de juiste slotenmaker inschakelen

Er kunnen zich tal van situaties voordoen waarbij u vrijwel direct een slotenmaker nodig hebt, zowel overdag als bij nacht en ontij. Is de sleutel afgebroken, of ineens onwrikbaar, zijn er sporen van inbraak, of overige omstandigheden die terstond vragen om een slotenmaker?

Er bestaan vele goede, ervaren slotenmakersbedrijven die al decennia lang actief zijn, hun klanten ad hoc verder helpen, en daarnaast vanuit vakkennis de klant adviseren over de beste anti-inbraaksloten.

Echter, sinds enkele jaren duiken er helaas ook steeds meer negatieve verhalen op in de media over ‘nep-slotenmakers’.

Wij adviseren u te letten op de volgende aandachtspunten zodra u besluit een slotenmaker in de arm te nemen:

Kies de juiste slotenmaker

Het is u wellicht niet ontgaan dat het soms klachtenregent over slotenmakers binnen de media. Eén van de meest gehoorde klachten is dat sommige malafide slotenmakers astronomische prijzen hanteren om in de late uren langs te komen. Het kaft van het koren scheiden is natuurlijk bijzonder lastig als onwetende klant. Want zeg nu zelf, hoe vaak krijgt u met een slotenmaker te maken? Precies.

Informeer naar de prijs

Klanten zijn er in eerste instantie helemaal niet mee bezig welke prijs gevraagd wordt voor het vervangen van sloten, zolang de slotenmaker maar z.s.m. langs kan komen, en daar wringt nu net de schoen.

  • Informeer altijd allereerst naar de prijs. Vraag of de betreffende slotenmaker dit tarief ook even op de mail wil zetten en naar u toe wil sturen.
  • Doet u dit niet, dan is het maar afwachten of u te maken hebt met een serieuze onderneming, of een malafide variant. In het laatste geval is bekend dat bepaalde lieden, die zich uitgeven voor slotenmaker, vanuit Duitsland actief zijn.
  • Bezoek altijd de website van de betreffende slotenmaker. Rammelt het Nederlands binnen de website op een onlogische wijze? Klik de site dan weg en bezoek een andere slotenmaker.
  • Slotenmaker bellen: staat de slotenmaker u netjes in goed verstaanbaar Nederlands te woord? Kan de slotenmaker u een prijsindicatie geven? En mag u de rekening optioneel giraal/bancair overmaken? Dit zijn positieve indicatoren ten aanzien van het bedrijf waar u mee te maken hebt.

Reviews

Lees ook altijd even reviews na over de betreffende slotenmaker. Dit doet u heel eenvoudig door de URL van de slotenmakerssite als Google zoekopdracht in te voeren. U krijgt dan rechtsboven een uitgelicht blok te zien in Google over dit bedrijf, inclusief eventuele waarderingen van klanten voor u.

Let op: Slotenmakers zijn de afgelopen tijd slecht in het nieuws geweest. Zorg dat u altijd zaken doet met een erkende slotenmaker, te vinden op via “PKVW-beveiligingsadviseur / slotenmaker“. Vraag altijd een offerte in geschrift aan en controleer of de betreffende slotenmaker erkend is. Zaken met een slotenmaker doet u geheel op eigen risico. Wonen-interieur.com kan niet instaan voor de betrouwbaarheid van slotenmakers die te vinden kunnen zijn op deze website. Bezoek daarom altijd eerst: https://hetccv.nl/certificaat-schema/politiekeurmerk-veilig-wonen/politiekeurmerk-veilig-wonen-politiekeurmerk-veilig-wonen/pkvw-beveiligingsadviseur/