Wat niet mag ontbreken in een seniorenwoning

Verhuis je binnenkort naar een seniorenwoning, of ben je van plan om iemand bij een dergelijke verhuizing te helpen? In dat geval zijn er verschillende klussen, die het beste voorafgaand aan de verhuizing naar de seniorenwoning kunnen worden uitgevoerd. Het is immers makkelijker om klussen uit te voeren als de woning nog leeg is, dan wanneer deze volledig is ingericht. Zo voorkom je onder meer dat er schade aan je prachtige meubels ontstaat. In dit artikel beschrijven we verschillende elementen, die niet in een seniorenwoning mogen ontbreken. Dit zijn bijvoorbeeld een houten vloer, een traplift en een handig “walk in”-bad.

 

Traplift in de seniorenwoning laten plaatsen

Om eenvoudig naar een bovenetage te komen, is het raadzaam om je woning van een traplift te voorzien. Een traplift in een seniorenwoning plaatsen is vaak niet eenvoudig, waardoor je hier een professionele organisatie voor in zou moeten schakelen. Bekijk deze link om te zien welke mogelijkheden een dergelijke organisatie je kan bieden. De trapliften worden in verschillende modellen aangeboden.

 

Kies voor een houten vloer in een seniorenwoning

Naast een traplift, is het verstandig om de seniorenwoning van een houten vloer te voorzien voor de verhuizing. Op een houten vloer rijdt een rollator vaak veel beter dan op een vloer met een tapijt. Daarbij is een houten vloer veel hygiënischer dan een vloer met vloerbedekking!

 

Laat een “walk in”-bad plaatsen in huis

Een derde element die niet in een seniorenwoning mag ontbreken, is een zogenaamd “walk in”-bad. Hierbij kan een schuif omhoog worden getrokken of een deurtje worden geopend, om vervolgens in het bad te lopen. Zo hoef je niet over de rand van het bad te stappen, waarbij de kans op uitglijden relatief groot is. Je kunt zo’n “walk in”-bad vaak ook combineren met een douche. Zo heb je alles in één!

Deze advertorial is geplaatst door (basme), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.