Kantoorbeplanting

Kantoorbeplanting voor goede sfeer en uitstraling

Beplanting in een kantoor wordt dikwijls onderschat. Kantoorbeplanting is vaak het laatste waar men bij denkt bij de inrichting van een kantoor Toch kan kantoorbeplanting heel belangrijk zijn. Niet alleen voor de werksfeer, maar ook voor de uitstraling van je bedrijf. Je kunt beplanting namelijk dusdanig aanpassen, dat je ook net de juiste planten in je kantoor hebt staan die het imago van je onderneming onderstrepen. Ook zijn planten op kantoor gewoon gezond. Een kantoor kan soms nogal eens steriel zijn en een plant kan de ruimte dan net even wat huiselijker en ontspannender maken.

Waar aan denken bij kantoorbeplanting?

Nee, even een plantje bij de supermarkt kopen en op de vensterbank neerzetten in je bedrijf is tegenwoordig ‘not done’. Er gaat achter beplanting in een kantoor veel meer schuil:

1. Het doel

Wat is het uiteindelijke doel dat je planten op kantoor neerzet? Is het doel uiteindelijk om een gezondere werkomgeving voor je personeel te creëren dan moet je gaan voor mooie groene en luchtzuiverende planten. Is je bedrijf juist een uniek bedrijf of verkoopt het exclusieve producten? Maak dan van de planten en de bloembakken ook iets speciaals. Kies bijvoorbeeld fraaie exotische planten.

2. Verzorging kantoorbeplanting

Als je er vanuit gaat dat je personeel of de schoonmaakster de planten wel water geven en onderhouden, dan vergeet je het maar met die mooie planten op kantoor. Gegarandeerd zijn je planten in een mum van tijd dood. Wil je echt kwaliteitsplanten die ook nog opvallend moeten zijn, huur daar dan een verzorgingsbedrijf voor in. Zij kunnen vaak de planten leveren en komen regelmatig langs om de planten te verzorgen.

3. Bloeiende planten of enkel groen?

Bloeiende planten als kantoorbeplanting zijn mooi, maar vergeet niet dat dit tijdelijk is. Bloeiende bloemen geven een vrolijke touch aan het interieur, maar dit zal, afhankelijk van de plant, maar enkele weken duren. Alleen groene planten is handig omdat het gemakkelijk te onderhouden is en minder snel dood gaat. Toch krijg je met groene planten het idee midden in de natuur te zitten.

Deze advertorial is geplaatst door (E van Santen), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.