Low budget ideeën voor een sfeervolle woonkamer

Een eigen huis kost al genoeg. Of je nu een huis hebt gekocht of je een huurwoning hebt, je verkijkt je altijd op de kosten die erbij komen kijken. Natuurlijk moet je rekening houden met je vaste lasten. Gas, water licht, hypotheek en/of huur. Maar ook je boodschappen, de sportschool, tv & internet en ga zo maar verder. Ook wil je je woning natuurlijk gezellig ingericht hebben. Dát hoeft gelukkig niet veel meer te kosten. Wij geven je 5 low budget tips voor het inrichten van een gezellige en sfeervolle woonkamer.

De wanden en vloeren

De basis is natuurlijk mooi geverfde of behangen wanden en een goede vloer. Voor behang is het handig als je iemand in je omgeving hebt die dit goed kan. Verven kun je al gauw zelf. Probeer dus ook zo veel mogelijk zelf te doen. Je hoeft hier echt geen kluskoning(in) voor te zijn. Ook een laminaatvloer leggen is goed zelf te doen. Online zijn hier praktische video’s over te vinden. Houd voor verf en laminaat de folders goed in de gaten of eventuele fabrieksoutlet’s. Soms kom je echt voor een prikkie de mooiste vloeren en verfkleuren tegen.

Meubels

Wanneer het je eerste woning is, heb je heel veel meubels nodig. Een eettafel met stoelen, een bank, eventueel fauteuil, salontafel, bed, (kleding)kast… En daar is nog niet eens alles mee ingericht. Want wie weet wil je ook een mooi dressoir, een kast voor je televisie, leuke bijzettafeltjes, een grote opbergkast of servieskast, etc. Zoek hiervoor gewoon op tweedehands platformen! Hier bieden veel mensen hun meubels aan die echt nog prima een ronde mee kunnen. Zelf vind ik dat juist heel gaaf, een “bij elkaar geraapt zooitje meubels”. En wist je dat hout in principe alleen maar mooier wordt als het gebruikt en doorleefd is? Wanneer je toch wilt investeren in goede en duurzame meubels, kun je ook eventueel iets (laten) maken. Industriële eettafels zijn helemaal hip en met een paar basismaterialen en een handige Harry in je buurt, ben je er al!

Gezellige accessoires

Gezellige accessoires in je huis zijn als de kers op een taart. Het maakt het af, knus en gezellig. Bij veel woonwinkels betaal je voor een leuk vaasje, kaarsje of lijstje al een vermogen. Maar wist je dat bijvoorbeeld de Action ontzettend leuke woonaccessoires heeft? En loop zeker eens binnen bij de plaatselijke kringloopwinkel. Dáár betaal je echt geen drol voor een fantastisch mooie spiegel, leuke vazen of andere frutsels. En vintage is helemaal in, toch? 😉

Deze advertorial is geplaatst door (Roderick van Straten), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.