Douchebad eigentijdse stijl

Een douchebad komt meestal voort uit ruimte besparing in de badkamer; niet iedereen is gezegend met genoeg ruimte voor separaat bad, douche en toilet. Soms moeten er nu eenmaal knopen doorgehakt worden: wordt het een douchebad, of alleen douche en toilet? Met het moderne douchebad 2.0 is die keuze niet zo heel lastig meer.

Gezinssituatie

3 Jaar was onze zoon toen wij verhuisden naar een woning mét bad (halleluja!). Ben ik zelf een matig badderaar; voor onze zoon was het ideaal. Badderen is een heerlijk ritueel voor jonge kinderen en zij groeien nu eenmaal snel uit een plastic kinderbadje. Het ligbad betekende voor ons allemaal een welkom geschenk op het juiste moment.

Want ja, groeit je kind uit een kinderbadje, dan sta je toch een beetje met je handen in het haar als je alleen een douche hebt: en nu? Einde badritueel? Niet leuk voor een 3-jarige.

Onze zoon heeft eindeloos gespeeld in bad. Badsessies van 3 kwartier waren geen uitzondering. Het plasticmandje met zijn speelgoed werd in één beweging abrupt door hem leeg gekieperd in bad en soms stond het schuim tot bijna aan het plafond (dat krijg je met flessen douchegel binnen handbereik van kleine kinderen). Wij stonden het meestal oogluikend toe.

Aandachtspuntje is speelgoed met batterijen. Let je even niet op dan drijft dat ook in het water (chemisch afvalgevaar). Vanaf een jaar of 5 mocht hij alleen in bad, maar je blijft het nieuwsgierige c.q. angstvallige gevoel houden ‘hoe tref ik de badkamer straks aan’? Zorg altijd voor een afvoerputje buiten het bad, zo kun je overtollig water gemakkelijk wegvegen. Natuurlijk zorg je ook voor een thermostaatkraan met beveiligingsknop.

Douchen in bad

Alleen dat douchen in bad. Het gedoe met een doordrenkt douchegordijn, wat uiteindelijk toch altijd smoezelig wordt, doet echt afbreuk aan de gewenste ‘wellness beleving’ -voor ons althans, zoonlief maakt dat geen bal uit.

Het is gewoon niet leuk. Het oogt niet en is onpraktisch. Douchen zonder is geen optie, dan kun je verzekerd zijn van een zompige vloer.

Douchebaden

De oplossing hiervoor, zodat het hele gezin kan genieten van bad met douche, zijn eigentijdse douchebaden met cabine. De cabines zijn in diverse vormen geïntegreerd in het bad en zijn ook in mooie vloeiend ronde vormen verkrijgbaar, wát nog leuker is voor je kind en handig voor volwassenen.

En belangrijk: dit douchecabine-bad draagt wel bij aan die zo gewenste wellness-beleving (en is ook nog eens perfect schoon te houden). Wij zijn om.