Hier zijn ze: dé woonstijlen van 2024!

2024 Staat voor de deur. Een nieuw jaar boordevol nieuwe kansen. En ook een jaar van nieuwe woontrends. Komend jaar voeren er vier uitgesproken trends de boventoon. Iedere woonstijl ziet er prachtig uit, het is daarom niet altijd even gemakkelijk de gewenste look te kiezen. Welke past het beste bij jou? Hieronder een overzicht van de nieuwe trends om je te helpen kiezen!

Rustic Cottage

Knus en huiselijk met robuuste invloeden: dat zijn de kenmerken van Rustic Cottage, een stoere woontrend. Denk hierbij aan een industriële basis van zwaardere materialen, zoals steen, leer en verweerd hout. Vul dit aan met zachte, comfortabele materialen.

Ga bijvoorbeeld voor een jute kleed op de vloer en een mix van kussens met een grof gebreide structuur en zacht fluweel. Kies voor een opvallend pronkstuk met een industriële look, zoals een leren bank of opvallende lamp. Ook natuurlijke invloeden doen het goed binnen deze stijl, zoals accessoires met dierenprints, prenten van bloemen en de aanwezigheid van planten. Qua kleuren zie je vergrijsde tinten en natuurlijke kleuren zoals warm bruin, winters groen en dieprood.

Pretty Pastels

Pasteltinten deden het goed in het afgelopen jaar en spelen ook in 2024 weer een hoofdrol! Dit interieur kenmerkt zich door een moderne uitstraling met een strakke inrichting en frisse kleuren. Binnen deze stijl geldt less = more!

Kies voor een minimalistische look en natuurlijke materialen zoals hout en kurk. Licht hout in combinatie met beton of glas geeft een net iets gedurfdere uitstraling. Qua kleuren zie je een mix van zachte pasteltinten en een contrastkleur zoals zwart, goud of koper. Maak de look af met geometrische prints, zoals strepen, driehoeken en ruiten. Woonaccessoires lenen zich hier uitstekend voor! Denk bijvoorbeeld aan kussens, vloerkleden, vazen, manden of je dekbedovertrek.

Bekijk hier nóg meer fantastische woonstijlen

Pastelkleurig interieur
Foto: Kwantum.be

Bohemian Chique

De wereldse en romantische look komen samen met Bohemian Chique. Je ziet hierbij veel natuurlijke materialen en een gedurfde mix van kleuren en prints. Ieder land heeft een eigen stijl en het is aan jou welke je met elkaar mixt en matcht.

Bohemian interieur
Foto: Kwantum.be

Denk aan een verweerd uiterlijk en materialen zoals bamboe, hout, rotan, aardewerk, keramiek en steen. Maar ook handgemaakte vloerkleden, dierenhuiden en kussens met een opvallend dessin doen het goed. Wat dacht je van etnische of tribal prints? Opvallende, wereldse stukken dienen als blikvanger. Dromenvangers, gevlochten manden, batik kleden en decoratie met veren en franjes: het kan allemaal. Gebruik rustige, natuurlijke kleuren als basis om eenheid en rust te creëren.

Jetset Collection

Rijkdom en luxe: dit is een woonstijl die gezien mag worden! De Jetset Collection kenmerkt zich door weelde en overdaad. Met donkere kleuren en zware materialen waan je je in een klassieke salon. Rijke accessoires en prachtige prints voeren de boventoon.

Ga voor een donkere basiskleur, zoals grijs, blauw of zelfs zwart. Vul je ruimte met rijke accenten, zoals goud, koper, parels, marmer, glas en kristal. Kies voor zware stoffen: fluweel en velours staan prachtig. Liever een verfijnd detail? Dan doet kant het goed. Deze woonstijl mag flink aanwezig zijn.  Kies voor luxe kleurcombinaties, zoals goud, rood en koningsblauw. Maar ook het behang mag opvallen met een barok- of bloemenprint. Durf te combineren: extravagantie is toegestaan!

Creëer je eigen look!

Weet je al welke stijl je in 2021 kiest? Dan is de volgende stap het verzamelen van de juiste woondecoratie. Online kun je het perfecte interieur samenstellen. Zo vind je bijvoorbeeld in de Kwantum webshop alles wat je nodig hebt!